Ce culoare va avea rovinieta lui Dragnea?

Unora le pare foarte rău că nu au votat la ultimele alegeri şi îşi manifestă frustrarea în piețele marilor oraşe din ţară, dar şi din afara ei. Ce nu realizează aceşti oameni este că și cei care au votat vor ajunge să-şi blesteme zilele pentru faptul că au făcut-o. Păcăliţi de un program extrem de riscant, au dat masiv votul lor PSD-ului. Au apărut primele creşteri de salarii şi pensii şi scăderi sau anulări de taxe. Au apărut însă şi primele semne că nu sunt sustenabile pe termen lung. Vom asista la un faliment de ţară sau la apariţia unor noi biruri pentru a susţine faraonicul „program Dragnea“?

Una dintre taxele anulate, oricum declarată ilegală de justiţia europeană, cea de primă înmatriculare sau cum o mai fi fost ea re-re-rebotezată, lasă o mare gaură la buget. Nu această gaură este marea problemă, ci profunda nemulţumire a multinaționalelor auto. Veți spune că trebuie ajutată firma Renault, proprietara brandului Dacia. În realitate, aceasta este o gogoriţă, românii nu se mai înghesuie de ceva vreme la Dacii, preferând diversitatea. Supărarea mare a venit de la importatorii auto, care îşi văd ameninţate profiturile făcute la noi în ţară.

Şi, pentru că au pile la coaliție, încearcă să impună noi biruri pentru românii săraci. Aşa că politicienii de la putere se pregătesc temeinic să propună o nouă taxă. Speră că astfel vor da măcar o satisfacţie parţială atât firmei Renault, cât şi importatorilor de maşini noi. Se impun taxe de poluare pentru cei care vor circula cu maşinile în marile oraşe, sub ameninţarea unor imaginare proceduri de sancţionare a României. Nu numai taxa va goli buzunarele românilor. Pentru implementarea noului sistem vor trebui achiziţionate echipamente video, soft specializat, cablare stradală, servere, tipărire roviniete, servicii de instalare şi mentenanţă și altele, în valoare de sute de milioane de euro.

Ghiciți cine va plăti toate astea? Dragnea, Grindeanu sau ăla micu’ de la mediu? Nu, oameni buni, noi toţi! Aceşti bani vor intra în conturile clientelei politice a primăriilor. Dragnea va fi fericit, îşi va mulţumi baronii. Şoferii vor plăti, fir-ar ei să fie, ce le trebuie maşină!? Dacă primăriile s-ar fi ocupat de existenţa unui transport în comun decent, mulţi l-ar fi folosit. Dacă nu se aprobau în centrele oraşelor turnuri de birouri, mari centre comerciale, dacă ar fi instalat semafoare inteligente, dacă nu ar fi exterminat spaţiile verzi şi parcurile dând tot felul de PUG-uri, PUZ-uri, şi alte PU…, atunci atât poluarea, cât şi circulaţia în centrele sufocate ale marilor oraşe ar fi fost mult mai lejere.

Dar, ce să vezi, pentru toate măgăriile primarilor vom plăti, ca de obicei, tot noi. Vom fi plimbaţi pe la RAR să plătim teste de poluare, să cumpărăm roviniete şi vom plăti întreaga infrastructură necesară acestui nou bir. În Bucureşti sunt înmatriculate 1,2 milioane de autovehicule, care vor trebui să treacă pe la RAR, o instituţie şi aşa supraaglomerată. Timpul pierdut, nervii şi toate celelalte nu le va compensa nimeni, niciodată. „Ce știu eu?“ – se vor întreba cu multă inteligenţă postacii de serviciu. Suprataxații vor fi cei care locuiesc fix în centrul oraşului, unii de zeci de ani, pensionari, familii tinere, oameni obișnuiți, cu un nivel de trai redus. Oamenii cu ceva stare au părăsit de mult aglomeraţia urbană.

Din cauza lui Dragnea, câteva milioane de oameni care locuiesc în centrele orașelor vor fi pedepsiți ca, pe lângă praful, gălăgia infernală şi gazele de eșapament înghițite zilnic la domiciliu, să plătească și taxă de rovinietă la fiecare ieșire cu autoturismul din propria parcare de reşedinţă. Românul are o vorbă pentru asta: Şi f…ă, şi cu banii luaţi! Vi se pare un limbaj dur? Mie, nu. Aştept și o propunere pentru roviniete colorate, pe care să şi le lipească obligatoriu pe frunte politicienii mincinoşi, corupţi şi ipocriţi. Ca să ştim dinainte cu cine votăm. Şi să mergem, atunci, toţi la vot. Apropo, ce culoare ar avea rovinieta lui Dragnea?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Simona Popescu 220 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.