Ce doi români incluși în Festivalul de Film de la Sarajevo

Proiectele ”Mo’” (România), de Radu Dragomir, şi ”Never Let It Go” (România – Bulgaria), de Paul Negoescu, au fost selectate între cele zece titluri care vor participa în programul Work in Progress, secţiune a CineLink din Festivalul de Film de la Sarajevo, care va avea loc în perioada 11 – 18 august.

Proiectele vor fi prezentate unui număr de 40 de profesionişti ai industriei de film, iar juriul format din Paolo Bertolin (Venice Film Festival), Paz Lazaro (Berlin International Film Festival), Hedi Zardi (LuxBox), Petra Gobel (The Post Republic) şi Serkan Yildirim (TRT) va oferi trei premii: Post Republic Award (50.000 de euro, în servicii), CineLink Restart Award (20.000 de euro, în servicii) şi Turkish National Radio Television Award (30.000 de euro, în bani).

În lista celor zece se află proiecte din Croaţia, Georgia, Israel, Liban şi Macedonia, potrivit screendaily.com.

Două proiecte cu participare românească au fost selectate în programul CineLink al Festivalului de Film de la Sarajevo – ”Africa” (Bulgaria – România), regizat de Maya Vitkova, coproducător român fiind Anca Puiu (Mandragora), şi ”Night”, care va fi regizat de Gabriel Achim.

”Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor”, debutul în lungmetraj al lui Emanuel Pârvu, a fost selectat în competiţia oficială a festivalului.

Regizorul mexican Michel Franco a fost anunţat drept preşedintele juriului festivalului, iar cel mai recent film al său, ”Las Hijas de Abril”, va fi proiectat în cadrul evenimentului. Invitat special al ediţiei de anul acesta este cineastul american Joshua Oppenheimer, care va susţine şi un masterclass şi va participa la o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu publicul.

La ediţia de anul acesta, festivalul îi va aduce un omagiu actorului britanic John Cleese, care va primi trofeul onorific Inima oraşului Sarajevo, iar regizorul şi scenaristul american Oliver Stone, distins cu trei premii Oscar, va primi premiul onorific al Festivalului de la Sarajevo pentru contribuţia la cinematografia mondială.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Radu Vintila 70 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.