Ce fac fetele de la Realitatea TV?

Două dintre starletele jurnalistice ale Realităţii TV au părăsit corabia. Nimeni nu ştie dacă au plecat definitiv în vacanţă sau la un alt post. Telespectatorii îşi pot face cruce. Au scăpat de două dintre fătucile înţepate ale micului ecran. Două cititoare de prompter transformate peste noapte (din cauza crizei de oameni şi de bani) în moderatoare au plecat în lumea largă.

Cariera lor a fost aproape inexplicabilă, trădând într-un fel superficialitatea mediei din aceşti ani. Din mânuitoare de microfon au fost promovate la cititoare de prompter apoi moderatoare şi, în ultima vreme, în chiar gânditoare ale naţiei. Cine o asculta în ultimele luni pe Emma Zeicescu zicea că trage cu ochiul la prăjeala din cratiţă şi cu cealaltă mână cotrobăie prin problemele mari ale României. Două dudui bune de gură au devenit vedete de Tabu şi reviste glossy. Ba în provincie, unde tot ce zboară în Bucureşti are importanţă şi se înghite cu admiraţie, au început să apară articole de genul ”Celebra ziaristă Aneta Sîngeorzan povesteşte despre cum este viaţa într-o redacţie”. Că vedeta din Bistriţa era destul de văzută şi destul de puţin crezută este adevărat. Dar celebră fata din Bistriţa n-a fost niciodată. La fel şi Emma Zeicescu, o vorbitoare hotărâtă care trecea patinând printre subiecte fără să înţeleagă mare lucru. Dar cele mai înţepate vedete al Realităţii TV n-au plecat nicăieri.

Marinela Mititelu depăşeşte orice închipuire în materie de tupeu şi agresivitate. Biata jurnalistă de politică a devenit şi procuror, şi judecător, şi instanţă morală. După cum Eli Roman şi Denise Rifai (un soi de Marinela Mititelu cu pretenţii de analist economic) sau Lavinia Şandru reprezintă cu vârf şi îndesat ambiţiile de teleaste ale unor cucoane care gândesc mai puţin şi vorbesc mai mult.

Echipa feminină a Realităţii TV suferă cumplit. Emisiunile doamnelor se scaldă între 0,1% rating şi foarte rar 0,7-0,8%. Cu ani în urmă, fetele frumoase au invadat emisiunile meteo, obligând telespectatorii să privească prognozele printre decolteuri şi genunchi dezgoliţi ostentativ de fustele mini. Acum, fetele de la meteo s-au mutat la ştiri şi la talk show-uri. Din când în când mai ţin hangul politicienilor, bucuroşi că apar şi ei pe micul ecran şi că au dat peste nişte jurnaliste pe măsura lor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Vlad Dumitraș 281 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.