Ce face DNA în plin scandal

DNA organizează luni „un Grup de lucru” la București, cu tema „Corupția în sistemul de sănătate – prevenire și investigare. Experiență, bune practici și provocări”.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni, discuțiile vor fi împărțite în două paneluri, respectiv „Cele mai bune practici în stabilirea de politici publice, în prevenirea și controlul administrativ al corupției în sistemul de sănătate” și „Cele mai bune practici în investigarea corupției în sistemul de sănătate”.

Comunicatul DNA, integral:


Direcţia Naţională Anticorupţie, în calitatea sa de membru al Reţelei Europene Împotriva Corupției EPAC/EACN și deținător al Vicepreședinției acestei rețele, cu sprijinul Ambasadei Olandei, organizează în perioada 23 – 24 mai 2016, la Bucureşti, un Grup de lucru având ca temă “Corupţia în sistemul de sănătate – prevenire şi investigare. Experienţă, bune practici şi provocări”.
În fiecare an, membrii EPAC/EACN organizează o conferință profesională și un număr de grupuri de lucru.

Scopul prezentului grup de lucru este de a oferi un cadru profesional de dialog în care se discută exemple de studii de caz şi de bune practici în lupta împotriva corupției în sectorul medical, din perspectiva practicienilor anticorupție, luând în considerare diferitele competențe pe care aceste organizații le au fie în domeniul prevenirii, stabilirii de politici anticorupție, fie al investigării faptelor de corupție.

Discuţiile vor fi împărţite în două paneluri
A.Prima zi a grupului de lucru: Cele mai bune practici în stabilirea de politici publice, în prevenirea şi controlul administrativ al corupţiei în sistemul de sănătate şi
B.A doua zi a grupului de lucru: Cele mai bune practici în investigarea corupţiei în sistemul de sănătate.
Vor participa reprezentanţi ai autorităţilor anticorupţie şi ai instituţiilor poliţieneşti din 9 state membre şi non-membre UE (Austria, Azerbaidjan, Estonia, Germania, Lituania, Republica Moldova, Romania, Serbia, Spania) precum şi reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai Reţelei Europene privind Frauda şi Corupţia în Sistemul de Sănătate.

Deschiderea lucrărilor Grupului de lucru va avea loc la data de 23 mai 2016, ora 9.00, la Cercul Militar din Bucureşti.

EPAC/EACN reprezintă o platformă cu reprezentare europeană la care aderă autorităţi anticorupţie din ţări membre ale UE şi ale Consiliului Europei, oferind practicienilor un cadru de cooperare, pentru realizarea schimbului de expertiză şi informaţie profesională. Din anul 2010, Direcţia Naţională Anticorupţie este reprezentată la nivel de vicepreşedinte al EPAC/EACN, funcţie deţinută de doamna Anca Jurma, procuror şef al Serviciului de Cooperare Internaţională, Informare şi Programe.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.