Cu cine se întâlnește Igor Dodon la Moscova

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon își începe luni prima sa vizită în calitate de șef al statului. Dodon merge la Moscova unde se va întâlni cu preşedintele Vladimir Putin, Dmitri Rogozin, cu ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, dar și cu preşedintele Consiliului de Administrare al companiei Gazaprom”, Aleksei Miller și nu numai.

Dodon a dat câteva detalii despre vizită pe pagina sa de Facebook: „Astăzi, începe prima mea vizită oficiala în străinătate, care, după cum am promis anterior, va avea loc la Moscova. Este prima vizită oficială a Preşedintelui Republicii Moldova în Federaţia Rusă, din ultimii 9 ani. Din componența delegației oficiale fac parte: conducătorul grupului interparlamentar de prietenie Moldova-Rusia, deputatul Parlamentului RM, Zinaida Greceanîi; Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah; ex-prim-ministrul Republicii Moldova; ex-ambasadorul Moldovei în Rusia, consilierul Preşedintelui pe probleme de politică externă, deputatul Parlamentului RM, Andrei Neguţa; ex-ministrul Reintegrării, consilierul Preşedintelui pe probleme de reintegrare, Vasile Şova; consilierul Preşedintelui pe probleme politice şi purtătorul de cuvînt al Preşedintelui, Ion Ceban.

Vizita va avea o agendă destul de consistentă. Pe lîngă întrevederea principală cu Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, sînt planificate mai multe activităţi şi întrevederi. Printre acestea se numără întrevederile cu preşedintele Consiliului Federaţiei, Valentina Matvienco, cu vice-preşedintele Guvernului FR, Dmitri Rogozin, cu ministrul Afacerilor Externe al FR, Serghei Lavrov, cu preşedintele Colegiului Comisiei Economice Euroasiatice, Tigran Sarkisyan, cu Sanctitatea Sa, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril.
În cadrul vizitei, vom depune o coroană de flori la Mormîntul Ostaşului Necunoscut, vom avea întîlniri cu studenţii şi profesorii de la MGIMO (Institutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale din Moscova ), precum şi cu compatrioţii aflaţi la muncă în Rusia.
De asemenea, am convenit să mă întîlnesc cu bunii mei prieteni – preşedintele Consiliului de Administrare al companiei „Gazaprom”, Aleksei Miller, cu ex-ministrul Economiei al Rusiei, preşedintele Consiliului de Administrare al „Sberbank”-ului, Gherman Gref, şi cu ex-campionul mondial la şah, Anatoli Karpov.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.