Ce face UDMR la moțiunea de cenzură

Update Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat sâmbătă, după o reuniune a formațiunii, că a primit din partea colegilor săi mandat pentru a negocia, începând de luni, cu toți cei care doresc, o decizie privind moțiunea de cenzură urmând să fie luată „înainte de vot”.

„Astăzi, la CRU am făcut o analiză a situației politice și am luat toate detaliile, toate informațiile pe care le avem la această oră. Să vedem ce avem de făcut, ce alternativă există după ce această Coaliție PSD-ALDE nu a reușit să gestioneze o situație absolut normală, care într-o democrație parlamentară ar trebui să fie absolut normală. Majoritatea trebuie să aibă dreptul, posibilitatea de a face o schimbare de guvern, o remaniere sau chiar o schimbare începând cu premierul. Dar, responsabilitatea îi aparține coaliției. Ei nu au fost în stare să gestioneze această situație. (…) Pentru această situație creată, neplăcută, absolut de Cartea Recordurilor dacă vreți, Coaliția de guvernare se face vinovată, ei sunt responsabili”, a spus liderul UDMR.

Acesta a recunoscut că a avut deja discuții. „Am vorbit, dar nu am negociat. Am vorbit cu domnul Dragnea, cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Grindeanu, dar dacă cineva doreşte, negocierile le începem luni”, a precizat Hunor.

Kelemen Hunor a mai spus şi că, personal, nu are ambiţii în privinţa acestor negocieri şi că partidul nu va negocia portofolii.

„Nu se pune problema să îi susţinem pe dl. Dragnea sau pe dl. Grindeanu, nu e treaba noastră, nu dorim să intervenim în disputele lor. Nu am discutat şi nu discutăm despre portofolii până nu am clarificat principii, există sau nu majoritate, ce doreşte majoritatea, nu sunt interesat de poziţia de vicepremier, nici dacă cumva am ajunge în altă formă a discuţiilor, dar nu sunt convins că vom ajunge până acolo”, a declarat el.

Întrebat cum va vota UDMR la moţiunea de cenzură de miercuri, liderul UDMR a declarat: „Noi vom lua o decizie legată de moțiunea de cenzură nu azi, nu mâine, nu poimâine. Vom lua o decizie probabil miercuri, înainte de vot, la ședința comună a grupurilor reunite. Până atunci vom discuta, vom negocia și vom analiza în fiecare moment, în fiecare zi ceea ce se întâmplă până miercuri. Trebuie să vedem și textul moțiunii, cum arată moțiunea. Colegii noștri nu vor fi mâine la București, dacă va fi convocat Parlamentul, fiindcă nu se poate ajunge în București. Și fără noi se poate citi, se poate semna, se poate înainta o moțiune de cenzură. Dar, decizia legată de moțiunea de cenzură — cum ne vom comporta și dacă vom vota sau nu — o vom lua înainte de vot”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.