Ce face un ofiţer FSB revoltat de propaganda Kremlinului

Un fost ofiţer FSB s-a înscris voluntar într-un batalion ucrainean. El este de părere că nu luptă împotriva Rusiei, ci al unui regim totalitar, anunta Deschide.md.

Site-ul ucrainean al Europei Libere scrie că la începutul lunii iulie Ilia Bogdanov, locotenent-major al Serviciului de grăniceri FSB, a trecut frontiera ruso-ucraineană oferind 500 ruble mită grănicerului şi a sosit la Kiev, unde s-a adresat Serviciului de Securitate al Ucrainei. A rugat să fie înrolat voluntar pentru a ajuta Ucraina să încheie cât se poate de repede războiul civil declanşat în Donbas de regimul antipopular al lui Putin.

La Kiev, în cadrul unei conferinţe de presă, Ilia Bogdanov a menţionat că este absolvent al Institutului de grăniceri FSB din Habarovsk. A activat în calitate de detectiv în Daghestan şi a fost inspector de stat în regiunea Primorsk. Este un naţionalist rus cu viziuni politice radicale de dreapta şi are mulţi prieteni în rândurile partizanilor din Primorsk.

Ofițerul FSB a mărturisit că a decis să se transfere în Ucraina, deoarece este revoltat de propaganda rusească. În loc să reflecte problemele cu care se confruntă Rusia, posturile TV ruseşti transmit zilnic doar minciuni despre evenimentele din Ucraina.

„Am venit în Ucraina pentru a participa la luptele antiteroriste”, a explicat Ilia Bogdanov. El a menţionat că mai mulţi foşti prieteni de-ai săi luptă acum de partea separatiştilor. „Cunosc câteva persoane din Vladivostok care au sosit în Donbas ca să susţină regimul terorist. De la ei am aflat că 70% din insurgenţi au venit din Rusia, iar 30% sunt nişte alcoolici localnici. Mulţi dintre cei sosiţi din Rusia se întorc acasă decepţionaţi, deoarece acolo se luptă nu pentru cauza rusească”, a precizat fostul ofiţer FSB.

El a mai susţinut că este gata să lupte împotriva acelor ruşi care îl susţin pe Putin. „Iar în Rusia mă voi întoarce doar dacă acolo va avea loc o revoluţie”, a concluzionat Ilia Bogdanov.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.