Preotul Viteză și o călugăriţă, acuzații incredibile

Preotul Popa Gabriel, angajat al Arhiepiscopei Tomisului, a fost reținut, fiind acuzat că era liderul unei grupări specializate în evaziune fiscală în domeniul comerţului cu articole textile. Alături de acesta au mai fost reţinuţi o călugăriţă, Dună Anişoara, şi directorul pe Achiziţii de la RATB, Badiu Florin.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București susțin că începând cu anul 2016 pe teritoriul României a fost inițiată și constituită o grupare infracțională alcătuită din mai multe persoane fizice, coordonate de un preot, care importă bunuri din Turcia și le comercializează în țară, fără documente legale.

„Se efectuează urmărirea penală cu privire la infracțiunile de evaziune fiscală în formă continuată, constituirea unui grup infracțional organizat, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și favorizarea făptuitorului, fapte prin care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu suma de 3.785.988, 90 lei reprezentând TVA și impozit pe profit”, menționează Parchetul.

La rândul său, Poliția Română precizează cu privire la acest dosar: „Din cercetări a reieșit că, pe raza municipiului Bucureşti şi a județului Ilfov, s-ar fi dezvoltat o rețea infracțională de distribuție a produselor textile, prin intermediul căreia ar fi fost valorificate aproape 50 de autotrenuri cu îmbrăcăminte și încălțăminte, fără documente legale, către comercianți din județul Ilfov, precum şi în judeţe din Moldova. Produsele ar fi fost importate din Turcia, prin intermediul unei societăţi cu sediul în Burgas – Bulgaria, iar ulterior, prin această societate, ar fi fost declarate livrări intracomunitare către firme din Polonia și Ungaria, care ar fi fost create pe baza unor documente de identitate falsificate, pe numele unor cetățeni chinezi”.

Surse din Poliţie spun că preotul, zis Gabi Viteză, ar fi cumpărat, cu o parte din banii obţinuţi din contrabandă, clopote pe care le-a donat Bisericii.

Arhiepiscopia Tomisului: Persoane cu conduită morală corectă

Arhiepiscopia Tomisului a precizat, sâmbătă, într-un comunicat de presă, că preotul misionar Popa Gabriel este angajat al Arhiepiscopiei Tomisului, cu atribuţii de manager pentru Mânăstirea Galeşu, din localitatea Poarta-Albă, judeţul Constanţa. Anişoara Duna este călugăriţă în obştea Mânăstirii Galeşu, sub numele de Eleodora, nevând nicio funcţie administrativă în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului.

“Conducerea Arhiepiscopiei Tomisului a primit cu surprindere comunicatul Parchetului şi aşteaptă cu nerăbdare finalizarea dosarului în cauză, întrucât cei doi sunt cunoscuţi ca persoane cu conduită morală corectă, ceea ce a şi dus la hirotonirea lui Popa Gabriel ca preot misionar şi la tunderea în monahism a maicii Duna Anişoara”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei.


viewscnt

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.