Ce i-a mai trecut lui Băsescu prin cap

Traian Băsescu, susține joi că premierul Sorin Grindeanu este „obligat” de Constituție să își facă Guvern.

„Dragnea a confundat Guvernul României cu un Guvern al PSD. N-a priceput nici acum că un Guvern trecut prin Parlament este un Guvern care slujește țara și nu PSD-ul. Ce are de făcut Grindeanu, plecând de la premisa că nu s-a speriat de Vâlcov și Dragnea ca să își prezinte demisia? 1. Inventariază lista miniștrilor PSD și ALDE care au demisionat. 2. Caută și nominalizează miniștri cu carnet de membru în PSD și ALDE (pentru a respecta structura politică a Guvernului votat în Parlament). 3. Înaintează lista miniștrilor demisionari și lista miniștrilor propuși în cabinet către președintele Iohannis”, a scris Băsescu pe Facebook.

În opinia lui Traian Băsescu, aceste lucruri „ar trebui făcute până mâine dimineață, pentru că președintele pleacă în zilele următoare, pentru circa o săptămână”.

„Dacă nu, mai bine demisionează, pentru că ar transforma criza de interese din PSD într-o criză politică a României. Dacă Dragnea își face iluzii că o moțiune împotriva Guvernului Grindeanu va trece prin Parlament, se înșală amarnic. Dacă Grindeanu nu își face Guvern și demisionează, joacă Iohannis. În locul lui, aș trimite PSD-ul în opoziție fără să clipesc”, a susținut liderul PMP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.