Ce-i cu imunitatea lui Videanu, Berceanu, Udrea şi Negoiţă?

De mai multă vreme publicăm afacerile lui Liviu Negoiţă în sectorul 3. Se vede clar că este vorba de operaţiuni ce depăşesc cadrul legal, preţurile rezonabile şi că ele ascund o afacere de proporţii. Să fie vorba doar de bani personali sau de bani pentru partid?

Într-o perioadă extrem de scurtă, Liviu Negoiţă (prin intermediul unor înaintaşi) a cumpărat şi a vândut mai multe proprietăţi, a repartizat contracte grosolan de mari şi îşi vede mai departe de aceste operaţiuni umflate şi protejate de o anume acoperire formală. Acelaşi lucru îl face şi Adriean Videanu. De la aberaţiile comise la Primăria Capitalei până la cele de la Ministerul Economoiei nu este decât o diferenţă de zerouri. Afacerile cu energie, numirile pe veresie şi pe criterii politice, înţelegerile cu sindicatele, toate sunt subiecte de investigaţie pentru DNA. În fapt, restituirea unui teren şi cumpărarea lui de la beneficiari pentru a ridica mai apoi o fabrică tot la manevre frauduloase pot fi incluse. Şi preluarea Parcului Bordei la Primărie fără circa 5.000 de metri vânduţi tot la păgubirea Capitalei intră. L-a cercetat DNA pe Negoiţă sau pe Videanu? Parcă amândoi ar fi amestecaţi în afaceri în care ar mai avea un partener. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu banii învârtiţi de Elena Udrea, de Poteraş sau de Radu Berceanu.

De câteva săptămâni, cei tineri din PDL susţin tot felul de idei, de măsuri reformatoare. Parcă prin vocea lor s-ar fi exprimat preşedintele nemulţumit, preocupat să contreze îmbuibarea bătrânilor din PDL. Şi când cei tineri şi-au luat avânt, dintr-odată s-au trezit taxaţi de Traian Băsescu ca nişte veritabili inamici politici. Reformatorii sunt pericolul iar strângătorii de bani din PDL, fundaţia acestei grupări politice! Cam asta pare să fi fost judecata preşedintelui! Ce poate înţelege un observator atent?Că legătura dintre preşedinte şi nababii partidului este extrem de trainică.

Mai mult, faptul că preşedintele nu trimite nici un procuror peste afacerile acestora şi nici nu acuză public nici una din manevrele lui Videanu, Negoiţă, Berceanu, Udrea şi Poteraş ne dovedeşte că sunt cu toţii pe aceeaşi mână. Adică aceştia au lucrat sau lucrează pentru el iar el îi protejează cu străşnicie.

Un fost PDL-ist, politician rebel şi clonţos, susţine că, în ciuda jafurilor comise de toţi PDL-iştii importanţi, aceştia n-au apucat să recupereze nici măcar 10% din cât au cheltuit pentru alegerea lui Traian Băsescu. Nu ştiu ce gândesc admiratorii şi simpatizanţii despre o asemenea afirmaţie. Eu unul cred ca în ziua mea de naştere! Şi dacă vreţi să ştiţi, sunt convins că imunitatea celor amintiţi mai sus şi a altora netrecuţi pe această listă se bazează exact pe o asemenea solidaritate de tip infracţional.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.