Ce înseamnă o viață sexuală ”normală”?

Sexualitatea umană este complicată. Probabil că sunt la fel de multe mici păcate sexuale câte arome poate avea mâncarea și, la fel ca și gusturile culinare, preferințele variază de la țară la țară, de la individ la individ și de la zi la zi.

Din această cauză, încercarea de a descrie viața sexuală ”normală” este ceva sortit din start eșecului; varietatea este atât de mare că nicio statistică nu poate spune ce simt oamenii. BBC Future s-a uitat totuși pe statistici pentru a ne oferi o idee despre largul spectru al sexualității – de la cât de mult ne dorim sexul și până la ceea ce facem cu adevărat în pat.

Desigur, marjele de eroare sunt foarte mari. Studiile comportamentului sexual nu prezintă siguranță: pentru că a vorbi despre sex este încă un tabu, pentru că participanții nu spun tot adevărul sau încearcă să braveze în răspunsurile lor. Aceste.

Cât de mult ne dorim să facem sex?

Cuantificarea orientărilor sexuale este foarte dificilă. Se estimează ca homosexualitatea variază între 1% și 15%, în funcție de subiecții întrebați, de modul în care sunt întrebați și de felul în care le este verificată identitatea, comportamentul. Studii recente efectuate în toată lumea sugerează că unii oameni nu au deloc dorință sexuală – undeva între 0,3 si 0,4%. Acest lucru nu înseamnă însă că ei nu au sau nu au avut relații. Mai mult, există o mișcare tot mai puternică în favoarea oamenilor care nu au dorință sexuală.

Cu cine facem sex?

Cu o persoană cu care avem o relație stabilă – 53%
Cu un partener ocazional – 24%
Cu un prieten, fără implicare emoțională și alte obligații – 12%
Un necunoscut – 9%
O prostituată – 2%

Se pare că ideea că sexul ocazional implică persoane pe care abia le-am cunoscut este una greșită. În realitate, sexul vine sub mai multe forme, iar ”relația de o noapte” este relativ rară, așa cum arată un studiu realizat în SUA in 2009, ale cărui date sunt citate mai sus. Datele ar putea fi altele decât cele din studiu în cazul tinerilor de 20 de ani, dar ele sunt apropiate de realitate pentru celelalte categorii de vârstă.

Cât de des facem sex?

Niciodată în ultimul an – 18%
O dată pe an – 8%
O dată sau de două ori pe lună – 28%
De două-trei ori pe săptămână – 40%
De patru sau mai multe ori pe săptămână – 6,5%

Datele de mai sus provin din Global Sex Survey din Statele Unite și se bazează pe un esantion de 50.000 de persoane cu vârsta de peste 18 ani. Deși frecvența actelor sexuale scade cu vârsta, ea nu se reduce într-atât de mult pe cât s-ar putea crede. Un studiu făcut recent pe persoane de 70 de ani arată că cel puțin 50% fac sex mai des de două ori pe lună și că 11% fac sex săptămânal.

Cum facem sex?

Sex vaginal – 86% dintre femei și 80% dintre bărbați
Sex oral – 67% dintre femei și 80% dintre bărbați
Sex anal – 3,5% dintre femei și 9% dintre bărbați

Datele provin dintr-un studiu efectuat pe 2.000 de subiecți din SUA cu vârste între 18 si 59 de ani, cărora li s-a cerut să spună cum s-a desfășurat ultima lor partidă de sex.

Cât de mult durează sexul?

Lesbiene – 30-45 de minute
Cupluri heterosexuale – 15-30 minute
Homosexuali – 15-30 de minute

Deși lesbienele, arată statisticile, fac sex mai rar decât homosexualii sau heterosexualii, se pare că partidele de sex durează mai mult în cazul lor. Datele provin dintr-un studiu realizat în SUA și în Canada.

Câți dintre noi mimează orgasmul?

Bărbații – 25%
Femeile – 50%

De regulă se spune că doar femeile sunt cele care se prefac că au orgasm, însă un studiu recent din SUA arată că și un număr mare de bărbați fac acest lucru. Motivul ține deseori de faptul că nu au dispoziția necesară pentru sex, dar nu vor să-și supere partenera. În ciuda faptului ca ei înșiși mimează orgasmul, doar 20% dintre bărbați consideră că partenerele lor fac lucru acesta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.