Ce înțeleg oficialii ruși prin ”practici oculte”

Autoritățile din orașul rus Nijnevartovsk au interzis yoga, pe care o consideră ”practică ocultă”. Cel puțin două locații în care se practică yoga au primit înștiințări în acest sens, scrie The Moscow Times. Oficialii ruși vor să interzică cursurile de yoga care au loc în clădiri aparținând municipalității.

O profesoară de yoga a declarat pentru Kommersant că ”toată lumea este șocată și am început să redactăm o serie de documente prin care să demonstrăm că nu suntem o sectă, ci oferim doar un curs care aduce beneficii sănătății”.

Măsurile luate de oficialii ruși vin la un an după ce Adunarea Generală ONU a decis ca 21 iunie (ziua solstițiului de vara) să fie declarata Ziua Internațională Yoga, iar Rusia a fost una dintre cele 177 de țări care a votat pentru. Pe 21 iunie anul acesta, premierul Indiei, un stat care varsă bani grei în conturile industriei de armament a Rusiei, a participat la o sesiune de yoga în New Delhi care a adunat zeci de mii de oameni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.