Ce le-ar fi spus Cocoș procurorilor

Dorin Cocoș a primit luni arest de la domiciliu în dosarul Microsoft, bonus de la procurori, după ce i-ar fi turnat pe Elena Udrea și Vasile Blaga.

Postul România TV a prezentat prespuse pasaje din denunțul făcut de Cocoș care îi incriminează pe Elena Udrea și Vasile Blaga.

Conform postului citat, Dorin Cocoş a scris în denunţul făcut la DNA că a finanţat campania electorală din 2009 cu scopul de a primi sprijin guvernamental pentru derularea contractului Microsoft. „Precizez că am sprijinit campania electorală din anul 2009 (campania prezidențială a lui Traian Băsescu – nr.) pentru a obţine sprijinul Guvernului în vederea derulării acestui contract. În acest sens, am fost sprijinit de către Vasile Blaga şi Elena Udrea„, ar fi scris Cocoş.

În acest sens, Vasile Blaga, pe atunci secretar general al PDL, i-ar fi spus că Cocoş ar trebui să achite unele materiale electorale care însumează 3.000.000 de euro. „600.000 de euro i-am depus în tranşe la sediul PDL din Modrogan. Mai precis, i-am remis domnului Ivaşcu, la solicitarea domnului Vasile Blaga. Banii i-am remis fără a primi o chitanţă„, ar fi mai scris Cocoş adăugând că alţi 50.000 euro i-au fost înmânaţi trezorierului PDL, Alin Albu, pentru achiziţia unor găleţi.

De asemenea, Cocoș ar fi povestit cum a ajutat PDL în campanie și Dinu Pescariu.

I-am solicitat lui Dinu Pescariu să efectueze un avans de 500.000 de euro către o firmă chinezească, Shanzen, pentru următoarele produse: 300.000 de geci, 1.000.000 de pixuri, 300.000 de umbrele, 300.000 de fesuri, 300.000 de fulare şi 1.000.000 de brichete„, le-a spus Cocoş procurorilor, conform televiziunii citate.

Totodată, Dorin Cocoş ar fi povestit cum a ajuns să cumpere cu Elena Udrea un hotel. „Din banii primiţi în cont de la Dinu Pescariu, am achiziţionat pe persoană fizică împreună cu fosta mea soţie, Elena Udrea, jumătate din Hotelul Griviţa, având fiecare în proprietate o pătrime chiar şi azi (…) Precizez că Elena Gabriela Udrea cunoştea despre demersurile făcute de mine în vederea derulării contractului de licenţe Microsoft şi despre banii primiţi şi, aşa cum am spus, mi-a acordat sprijinul ei în Guvern. Despre acest lucru ştia şi Vasile Blaga, care de asemenea, a susţinut derularea contractului„, ar fi mai scris Cocoş în denunț.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8501 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.