Ce mai pregătește DNA în dosarul cumnatului lui Ponta

DNA Ploiești a declanşat procedurile pentru a pune sechestru pe averile deputaţilor Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma, a preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, dar şi pe averea cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, conform Digi 24.

Procurorii au prelungit vineri şi măsura controlului judiciar pe numele suspecţilor din dosar. Deputatul Sebastian Ghiţă s-a ales cu încă 60 de zile de control judiciar în dosarul în care este acuzat că a sprijinit grupul infracţional condus de Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta. La fel şi pentru presupuşii săi complici, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma.

Conform televiziunii citate, procurorii DNA Ploieşti au cerut ajutorul ANAF pentru a afla ce fel de averi au Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma, dar şi Iulian Herţanu. Se va pune sechestru pe case, conturi şi terenuri până când prejudiciul din acest dosar va fi recuperat.

Sechestrul pe care DNA dorește să îl pună este pentru acoperirea prejudiciului din dosar, nu pe toată averea suspecților.

În 18 februarie, Iulian Herţanu, cumnatul premierului, a fost arestat preventiv, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.