Ce mai spune Daniel Constantin despre reducerea TVA la pâine

Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) la pâine și pe lanțul de producție va rămâne la 9%, indiferent de discuțiile care vor avea loc în perioada următoare cu Fondul Monetar Internațional (FMI), a declarat, sâmbătă, Daniel Constantin, ministru al Agriculturii, la târgul de produse tradiționale din curtea Ministerului Agriculturii.

„Există un angajament al ministerelor și în primul rând al premierului de a nu reveni la TVA 24% la pâine, indiferent de discuțiile care vor avea loc în perioada următoare cu FMI. TVA la pâine și pe lanțul de producție va rămâne la 9%. Eu sper că vom obține rezultate bune și vom putea extinde această măsură absolut necesară. Se fac analize pe lapte, carne și pe legume și fructe, acestea sunt principalele domenii vizate”, a spus ministrul, citat de Agerpres.

Daniel Constantin a precizat că în septembrie vor fi anunțate efectele reducerii TVA la pâine la 9%, după un an de la intrarea în vigoare a acestei măsuri.

„În septembrie vom avea rezultate în ceea ce privește reducerea TVA la pâine, însă noi am discutat cu doamna ministru Petrescu (n.r. ministrul Finanțelor Publice) și vom mai avea și săptămâna viitoare o întâlnire. Avem întâlniri foarte dese, inclusiv cu reprezentanți din partea industriei, în care discutăm despre evaziunea din agricultură, pentru că vrem să realizăm anumite progrese în aceste domenii. Am discutat și despre reducerea TVA. Noi la minister vom face analize, la fel și cei de la MFP și pe urmă vom putea decide în ce direcție mergem”, a adăugat ministrul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.