Ce mai spune Vâlcov despre reducerea TVA

Ministrul Finanțelor Darius Vâlcov a declarat miercuri că reducerea TVA de la 24% la 20% va fi anunțată cu o lună înainte de aplicare, iar cea referitoare la alimentele de bază cu două săptămâni.

„Am discutat și ne-am consultat cu cât înainte ar trebui să anunțăm această reducere pentru ca și dumnealor să poată face modificările, care nu sunt puține. Am ajuns la un termen de minimum o lună de zile înainte de aplicarea cotei reduse de TVA, de la 24% la 20%, să se facă anunțul public din momentul în care publicăm ordonanța. Pentru modificarea accizelor și TVA la produsele de bază termenul l-am redus la două săptămâni tocmai pentru a nu exista acea perioadă de reducerea consumului”, a spus Vâlcov, la o conferință.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.