Ce mai zice Cărtărescu despre Băsescu

Traian Băsescu își dinamitează în acest moment propriile realizări, a declarat, la Digi 24, scriitorul Mircea Cărtărescu, care a explicat de ce cândva l-a susținut pe fostul președinte.

Cărtărescu a spus că el care nu a avut încredere de la început în FSN, în PSD, în general în tot ce a rezultat din structurile comuniste și de aceea atunci când l-a sprijinit pe fostul președinte Băsescu, a făcut-o pentru că era de acord cu ideile lui de atunci. „N-am fost pentru Băsescu, ci pentru ideile lui de atunci”, a spus Cărtărescu, reamintind că era perioada în care politicianul reușise să-l învingă pe Adrian Năstase în alegeri, când pleda pentru axa București-Washington și când condamna oficial comunismul în Parlament.

În opinia lui Mircea Cărtărescu, momentul de turnură în cariera de politician a lui Traian Băsescu a fost atunci când a cerut „cote de sacrificiu nejustificate”, respectiv tăierea salariilor. Mircea Cărtărescu spune că a criticat atunci acele măsuri, pentru că unii români pierdeau jumătate din venituri, și acela este momentul care a dus la „demonizarea” termenului de băsist. „Traian Băsescu ar fi fost mai bine să nu câștige al doilea mandat” de președinte, zice Cărtărescu azi.

Întrebat cum îl privește astăzi pe Băsescu, Mircea Cărtărescu a spus: „Nu am cuvinte bune de spus despre el în acest moment. Își dinaminează, își sabotează propriile realizări”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.