Ce mesaj promite Kelemen Hunor să-i transmită lui Iohannis la consultări

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, îi va transmite președintelui Klaus Iohannis îngrijorarea sa faţă de isteria antimaghiară „extrem de violentă” care a avut loc înainte de votul asupra moțiunii de cenzură.

„Nu vom spune altceva decât ceea ce spunem de obicei, despre stabilitate şi despre faptul că o majoritate trebuie să aibă posibilitatea de a forma Guvernul. Acum, această majoritate o are PSD – ALDE mai mult nu pot să spun pentru că, noi, în acest moment, nu suntem în Guvern, nu se pune problema să intrăm în Executiv.

O să îi transmit preşedintelui Iohannis şi îngrijorările mele faţă de ceea ce s-a întâmplat în câteva ore în România, o isterie antimaghiară extrem de violentă, pe nimic. Nimeni nu vândut România, nimeni nu a vrut să o cumpere şi noi, de fiecare dată, foarte responsabili, am cerut câteva drepturi pentru minoritatea maghiară şi minorităţile naţionale, dar nu altceva decât ceea ce e în Constituţie şi în acordurile internaţionale”, a spus Kelemen.

Din delegația UDMR care se va prezenta luni la consultările de la Palatul Cotroceni vor face parte preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, preşedintele executiv Porcsalmi Balint, liderul Grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, Antal Arpad, primarul de Sf. Gheorghe, şi preşedintele CRU, Biro Rozalia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.