Ce nu înţelege intelectualul civic?

Electoratul votează candidaţi care sunt în cercetare penală. Cu nu ştiu activiştii anti-corupţie? Că electoratul nu-l votează pe Vanghelie, de pildă, fiindcă ştie că e sub cercetare, ci tocmai fiindcă, văzându-l liber, crede că nu mai are probleme în justiţie. Din pricina arestărilor preventive, mulţi oameni cu discernământul nu prea cult consideră că a fi liber înseamnă a avea deja o sentinţă de achitare.

Politicienii cu experienţă cunosc secretul acestei percepţii defectuoase şi aleg, adesea, să profite de ea. Activiştii anti-corupţie, în marea lor aroganţă, lipsiţi de simţul realităţilor de la firul ierbii, îşi imaginează că toţi cei 10 milioane de români care merg la vot ştiu exact ce ştiu cei vreo 500 de mii de alegători care se uită la televiziunile de ştiri. 100 de mii din aceşti 500 de mii confundă starea de libertate a fostului arestat preventiv cu achitarea.

Restul de alegători habar n-au cine e urmărit penal şi cine nu e..

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioan Buduca 1112 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.