Ce plan ar fi avut Vâlcov cu tablourile

Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov avea intenția să-și deschidă o galerie de artă în București cu tablourile care au fost găsite de anchetatori.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că procurorii au identificat 100 de tablouri în patru locații din București și Olt, la patru persoane de încredere ale lui Darius Vâlcov, acesta având intenția de a-și deschide o galerie de artă în Capitală.

Tablourile sunt semnate de pictori străini, printre care și Pablo Picasso, sau artiști români, Corneliu Baba sau Grigorescu.

Operele de artă ar fi fost achiziționate de la două case de licitații din București iar Darius Vâlcov intenționa să deschidă o galerie de artă în Capitală.

În acest scop, Vâlcov luase și un spațiu în București, demarând amenajarea lui, însă, după începerea anchetei procurorilor, el a luat măsuri urgente de depozitare a tablourilor și ascundere a lor la patru persoane de încredere, scrie agenția citată.

Cele mai multe dintre tablouri au fost cumpărate pentru Vâlcov de Lucian Petruț Sușală (fost șofer al lui Darius Vâlcov, director al SC Imobiliare Consloc SRL, firmă administrată de Primăria Slatina).

Anchetatorii consideră că Darius Vâlcov nu era un cunoscător de artă, însă a identificat în cumpărarea de tablouri o posibilitate de a ascunde proveniența banilor primiți ca mită, care ar fi devenit „curați” odată cu deschiderea galeriei de artă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.