Ce s-a întâmplat cu flagrantul pregătit de DNA pentru Liviu Dragnea

Ies la iveală detalii incredibile despre un flagrant care l-ar fi vizat pe Liviu Dragnea! Potrivit jurnaliştilor de la luju.ro SRI şi DNA ar fi vrut să îl prindă în flagrant pe Dragnea în 2013 printr-un poliţist DNA cu o nota secretă a SRI despre activitatea TEL DRUM Teleorman. Acţiunea a fost ratată, iar ofiţerul DNA a fost inculpat. Omul a denunțat că procurorul Marin Nicolae l-a amenințat să spună fapte neadevărate despre Liviu Dragnea. La cererea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, SRI a desecretizat nota.

Nota secretă a Serviciului Român de Informaţii din 25 ianuarie 2013, emisă de la cabinetul lui Florian Coldea, informa Direcţia Naţională Anticorupţie despre activitatile presupus infracționale ale unor funcționari și patroni de firme, pe care le controlează în mod direct SC 3T Construct SRL Piatra Neamț și SC TEL DRUM SA Alexandria, județul Teleorman. Totul în detrimentul intereselor financiare ale Uniunii Europene şi ale beneficiarilor.

Jurnaliştii de la Luju.ro scriu că SRI si DNA suspectau că în spatele SC TEL DRUM SA Teleorman s-ar fi aflat liderul PSD, Liviu Dragnea. Anchetatorii plănuiau un moment operativ care avea ca scop să-l prindă pe Liviu Dragnea, în flagrant, în posesia documentului strict secret emis de SRI și astfel să poată să-l aresteze și să îl trimită în judecată pentru deținere de documente secrete.

Asta ar fi avut loc prin intermediul ofiţerului de poliţie judiciară al DNA, Dan Emil Manolachi, care lucra direct cu procurorul Paul Silviu Dumitriu de la Secția a II-a a DNA.

Comisarul șef Dan Emil Manolachi a găsit nota pe biroul din DNA, unde i-a fost pusă dinadins, spun jurnaliştii de la luju.ro. A fotografiat-o iar apoi a luat legătura cu un apropiat de-ai lui Liviu Dragnea, secretarul de stat de la Transporturi Valentin Preda.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Simona Stroe 349 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.