Ce s-ar putea întâmpla cu Guvernul Cioloș după alegerile locale

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a dezvăluit marți că este luată în calcul după alegerile locale ipoteza unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului „care poate să îl lase pe Cioloş în funcţie cu un guvern cu puteri limitate, numai cu gestiunea treburilor curente”.

„Din punct de vedere politic, discutăm şi despre oportunitate, am discutat acest lucru cu Liviu Dragnea, preşedintele PSD, şi o decizie vom lua după ce ne vom consulta într-adevăr după alegerile locale, împreună cu Daniel Constantin şi cu Liviu Dragnea. E o problemă pe care nu putem să nu observăm, că sunt de la alegerile locale 5 luni până la viitoarele alegeri şi trebuie să ne gândim dacă o moţiune de cenzură care poate să îl lase pe Cioloş în funcţie cu un guvern cu puteri limitate, numai cu gestiunea treburilor curente, nu ar fi o soluţie mai bună decât să dea ordonanţe doamna Prună în dispreţul drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti”, a spus Tăriceanu.

UPDATE Tăriceanu, susținut de Ponta

Victor Ponta a declarat marți seara, în cadrul unei de conferințe de presă la Bacău, că este „excelentă” ideea exprimată de Călin Popescu Tăriceanu, privind limitarea puterilor Guvernului Cioloș prin votarea în Parlament a unei moțiuni de cenzură, urmată apoi de menținerea acestuia, cu puteri limitate, până la alegerile parlamentare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.