×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 13 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 23 august 2017, 11:07
EUR (€)
-0.0014 ↘
4.5867 RON
USD ($)
-0.0073 ↘
3.9006 RON
• • •
Cotidianul cititorilor - despre pensiile speciale
Ce să-ți fac, tată, dacă ți-a plăcut munca?!

Cotidianul le-a propus cititorilor săi să răspundă la două întrebări referitoare la scandalul momentului. Ele ar putea ajuta Guvernul să înţeleagă ce gândeşte populaţia despre afacerea pensiilor speciale şi să găsească o cale de ieşire din încurcătura provocată de dezvăluirea acestora.

Cele două întrebări sunt:

1. Ce părere aveţi despre mecanismul pensiilor suplimentare care depăşesc salariile, practicate în poliţie, servicii secrete şi justiţie?

2. Sunteţi de acord cu menţinerea pensiilor speciale, majorate conform prevederilor legale valabile până la 15 septembrie 2017?

Din valul de răspunsuri primite am selectat un prim set. Ce șochează este că din mărturiile unor cetățeni se înțelege foarte clar că nici Olguța Vasilescu, nici Carmen Dan sau nici măcar premierul Tudose nu știu cu adevărat ce se petrece în sistem.

Există multe cazuri și situații despre care ne povestesc oameni care au avut de-a face cu sistemul „specialilor“, fără să fie niciun moment „speciali“, ci simpli beneficiari ai unui sistem găunos până în profunzimile sale.

Fiul și tatăl, Magda

„Fiule, dă-mi nişte bani din pensia ta, ţi-i înapoiez când ies la pensie!“ Tatăl are 62 de ani, e inginer și așteaptă anul 2020 să se pensioneze. Fiul are 42 de ani, e polițist și a ieșit la pensie de curând. Tatăl va avea 42 de ani de muncă și o pensie de 1.200 lei. Fiul s-a oprit la 20 ani de muncă și are o pensie de 8.500 lei. Tatăl a muncit de 2,1 ori mai mult. Fiul va avea o pensie de 7 ori mai mare. Deocamdată, tatăl merge la uzină. Când ajunge acasă istovit, îl întâmpină fiul odihnit: „Ce să-ți fac, bătrâne, dacă ți-a plăcut munca?!“.

Indexările să fie la fel pentru toţi, Moş Crăciun

Pentru munca pe care o prestează, fiecare cetăţean este retribuit după însemnătatea efortului depus. Pentru munci speciale – salarii speciale. În ceea ce priveşte pensiile, acestea ar trebui să fie la fel (calculate) pentru toţi cetăţenii, în funcţie de contribuţia fiecăruia. Este normal ca pentru o contribuţie mai mare să se calculeze o pensie mai mare. Indexările pensiilor să se facă la fel pentru toţi pensionari.

Să fie desfiinţat!, Dumitru Gudovan

1. Mecanismul pensiilor speciale trebuie să fie desfiinţat (ele sunt profund imorale). Mulţi din cei care vor pensii speciale sunt nişte nemernici.

2. Nu sunt de acord cu menţinerea pensiilor speciale majorate conform prevederilor legale valabile până la 15 septembrie 2017.

Asmuţirea cetăţeanului împotriva cetăţeanului, Cătălin Bogdan

Mecanismul e corect şi la întrebarea nr. 2 sunt de acord să se păstreze în actuala formă. Poate ar trebui ca Guvernul să se ocupe de altceva, poate de bunăstarea cetăţeanului prin creşterea economiei, investiţii etc., şi nu de asmuţirea cetăţeanului împotriva cetăţeanului. Ruşine să le fie!

Ajustare rezonabilă, Aurel Albu

1. Este o sfidare crasă!

2. Să se aplice imediat, însă pensiile să fie ajustate la un nivel rezonabil.

La ce foloseşte parada cu pensiile incredibile?, Un pensionar militar

Ar fi bine dacă şi reprezentanţii Guvernului (miniştrii care au competenţe în acest domeniu şi chiar prim-ministrul) ar citi aceste opinii şi ar ţine cont de ele. Ceea ce au afirmat ei în ultimele zile nu este adevărat (vă pot demonstra acest lucru cu date concrete). Parada cu pensiile incredibile ale unora (se dă exemplu pensia unui magistrat militar care nu a ieşit la pensie în baza prevederilor legii pensiilor militare, ci a magistraţilor), urmată de un linşaj mediatic, care trebuia să acopere nemulţumirile celor ce au reuşit să citească formidabila lege a salarizării (unică în lume!), şi-a atins scopul. Mai sunt interesaţi cetăţenii acestei ţări de următorul aspect: „PSD şi-a mărit salariile şi pensiile, doar fraierii care i-au votat mai au de aşteptat“. Unii dintre ei nici n-or să mai apuce. Şi nici să nu se agite, să stea liniştiţi, pentru că parlamentarii şi-au dat şi salarii mari, şi pensii speciale. Acest lucru l-au făcut şi pentru aleşii locali. Asta e tot ce contează.

1. Cuantumul pensiilor militare de stat (mă refer în special la militarii din MapN, şi nu la funcţionarii cu statut special din poliţie şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor) este plafonat la 85% – Art. 30 / Legea 223/2015. Prin plafonare nu ţi se mai ia în calcul sporul pentru contribuţia la pensia suplimentară de 9%, acesta fiind „naţionalizat, furat“ de către stat. Statul te obligă să contribui pentru pensia suplimentară, dar când vine timpul să ţi se acorde sporul cuvenit, constaţi că acesta este 0%. Şi dacă se include în cuantumul pensiei şi sporul pentru Ordinul Meritul Militar (ceea ce nu este corect, deoarece este dat pe baza unei alte prevederi legale – Statutul cadrelor militare), şi tot nu se depăşeşte procentajul de 102%. Atunci, de unde a scos un „celebru“ analist 103%, iar Olguţa Vasilescu – 131%? Plus că militarii activi mai beneficiază şi de alte venituri care nu intră în calculul cuantumului pensiei.

2. Eu fac parte din cei care cred că trebuie să existe pensii militare şi pensii speciale, dar nu cu anomaliile care există în acest moment. Eu, spre exemplu, din 2009 până în 2015, inclusiv, am avut acelaşi cuantum al pensiei militare (ceea ce contrazice alte afirmaţii eronate ale ministrului Muncii – nicio indexare, nicio actualizare timp de 7 ani). Prin recalcularea şi actualizarea pensiilor militare în conformitate cu prevederile Legii 223/2015, cuantumul multor pensii militare a scăzut foarte mult (70% după unele afirmaţii, dar procentajul real îl puteţi obţine de la Casa de Pensii Sectorială). Când s-a trecut la recalcularea pensiilor militare pe acel principiu creat artificial pentru militari, „al contributivităţii“ (OUG 1/2011), se tot dădeau cifre că 90% din acestea au crescut şi numai 10% au scăzut, acum – nimic despre numărul celor care au scăzut. Vi se pare normal ca un colonel să aibă cuantumul pensiei mai mic ca un subofiţer, indiferent de data pensionarii?

Există multe anomalii în sistemul de pensii, militar, special (ocupaţional) şi cel public, care pot fi eliminate, dar nu prin ură şi dezbinare.

Eu mi-am desfăşurat activitatea şi înainte şi după 1989, dar umilit şi jignit ca în aceste zile nu am mai fost. Nu sunt aşa de bun ca să iert şi nici „prost“ (cum cred unii politicieni) ca să uit.

Un stat militar?, Adam Georgeta

Evident că nu suntem de acord şi ar trebui imediat revizuite şi aduse la un prag decent, respectând prevederile europene, dar şi posibilităţile de plată pentru România. Dezvăluirile recente spulberă orice speranţă că trăim într-o ţară democratică, europeană. Parcă suntem într-un stat poliţienesc, iar justiţia a devenit o castă care numai dreptate nu împarte, mai degrabă îşi face parte sieşi. Revizuirea urgentă a pensiilor speciale, dar raportul să fie unul rezonabil, nu de 15-20 de ori faţă de restul societăţii. 4 milioane de pensii medii sunt egale cu 100.000 de pensii speciale care nu se bazează pe contributivitate, ci pe joburi și funcții înalte... O situaţie de ţară bananieră, unde doar presa mai aduce la suprafaţă ce s-au străduit aceşti șnapani să obţină prin legi bine coafate!

Să se aplice principiul contributivităţii, Claudia Moldovan

1. În toate cazurile, inclusiv pentru pensiile aviatorilor, este corect să se aplice principiul contributivităţii. De ce aceste pensii speciale? Pe durata activităţii în sectoare de importanţă strategică (indiferent de natura „importanţei“), salariatul primeşte sporuri care în majoritatea cazurilor ajung să dubleze salariul de bază. Frunza nu ar trebui înlocuită cu oaia lui Daea, ci cu pasărea Phoenix. Un singur exemplu pentru susţinerea schimbării brandului de ţară: modul cum a renăscut mafia pensiilor nesimţite – mai puternică, cuprinzând acum nu numai aviaţia, dar şi poliţia, serviciile secrete şi justiţia. Schema „furtului calificat“ a fost testată sub toate aspectele în anii 2008-2009. S-au monitorizat toate efectele, toate reacţiile, iar acum, la câţiva ani, se va relua exact aceeaşi schemă!

2. Nu, evident că NU sunt de acord cu menţinerea pensiilor special majorate conform prevederilor legale valabile până la 15 septembrie 2017. Sentimentul pe care îl am este de haos în sistem.

Indexarea la inflație, o barbologie, Marian Tone

Orice om cu mintea întreagă nu poate să accepte ca pensiile unor anumite categorii de salariaţi să ajungă la sumele astronomice de care beneficiază o parte (nu foarte mulţi) dintre magistraţi, aviatori, militari.
Este foarte corect ca Guvernul să se aplece asupra unor măsuri care să restabilească un echilibru în societate. Face acest lucru ordonanţa dată de Guvern? NU! Mai mult, provoacă alte nedreptăţi şi îngheaţă pe viaţă drepturile la pensie pentru categoriile de salariaţi din sistemul de apărare şi ordine publică. Se diminuează fondul de pensii după această măsură? NU! Se diminuează cuantumul pensiilor ce fac obiectul ordonanţei? NU! Există vreo altă categorie de pensionari care să aibă de câştigat de pe urma măsurilor din ordonanţă? NU!

Am să mă refer pe scurt la ceea ce s-a întâmplat şi ce se întâmplă în sistemul militar (MApN) de unde provin şi am să fiu succint, telegrafic chiar:

1. Am ieşit la pensie în 15 martie 2013, la vârsta de 55 ani, pe Legea 263, legea cu contributivitatea dată de guvernul Boc, având în spate 21 ani de carieră militară (ultima funcţie de colonel 5,35) şi 14 ani de muncă în civilie.

2. Până la apariţia Legii 223/2015, toţi militarii aveau calculate pensiile pe Legea 263, cea cu contributivitatea.

3. Începând cu 1 ianuarie 2016 s-a trecut la recalcularea pensiilor militare pe Legea 223, care fusese amendată prin OUG 57/2015 dată de guvernul Cioloş.

4 Consecinţă – pensia mea şi a altor 50.000 de pensionari militari (din totalul de 79.000 de pensionari), aproximativ 70%, este mai mică decât cea pe care o aveam în plată conform legii contributivităţii.

5. Au câştigat doar cei pensionaţi în perioada 2011-2017, activii din sistem, care au avut umflate salariile cu fel şi fel de sporuri care se găsesc în baza de calcul a pensiei conform Legii 223. O lege făcută de ei pentru ei.

6. Ordonanţa emisă vine şi ne îngrădeşte dreptul la actualizare, conform măririlor din LSU, dar nu ne lasă opţiunea să trecem pe legea contributivităţii.

Concluzie: pensia mea rămâne aceeaşi pe viaţă! Barbologia cu indexarea la inflaţie să i-o spună Olguţa lui bărba-su când i-o cere pensie alimentară.

Dacă Guvernul voia să facă dreptate şi ordine, era simplu: modifica Codul fiscal şi introducea un impozit gradual pentru toată lumea, indiferent de categoria socială din care provine. Până în 5.000 lei plăteşti 10%, pentru diferenţa până la 10.000 plăteşti 50%, iar tot ce depăşeşte 10.000 lei se impozitează cu 80%. E doar o propunere!

Combinaţie toxică, Dan Petrescu

Ceea ce trăim este o combinaţie toxică între „democraţia originală“ promisă în anii ’90 şi România „lucrului bine făcut“, aşa că nu-i nimic a mirare. Dacă cele nouă categorii de supraoameni din societatea noastră postcomunistă merită pensii speciale, de ce nu ar merita şi cei de la salubritate, care fac curat după noi toţi? De ce nu am merita toţi?

Pentru cârcotaşii care nu se împacă cu „valoarea“ actualilor conducători, le aduc aminte că şi într-o democraţie, fie ea originală, poporul îşi merită conducătorii ale căror tare se regăsesc în oglindă.

Pensii astronomice pentru privilegiaţi, Teofil Cârciumaru

Sunt un pensionar care a muncit şi a cotizat la fondul de pensii ca inginer timp de 40 de ani şi am o pensie decentă, calculată după contribuţia mea la fondul de pensii. Cred cu tărie că pensiile trebuie calculate numai după contribuţia persoanei la fondul de pensii şi desfiinţate imediat toate pensiile speciale, de serviciu şi cum s-or mai chema ele şi să rămână un singur sistem de calcul al pensiei după contribuţia la fondul de pensii, căci cei cu salarii mai mari au şi o contribuţie la fondul de pensii mai mare, deci şi pensia este mai mare. Pentru ceea ce le plăteşte statul, contribuţia la pensii să se ia după această valoare la calculul pensiei. În România s-au instituit pensii neinverosimil de mari sub influenţa şi puterea de care dispun diferitele categorii de salariaţi ai statului asupra celor ce au legiferat şi au acceptat să plătească din bugetul statului (deci din impozitele plătite de noi) pensii astronomice pentru unele categorii de privilegiaţi. Autorităţile române trebuie să tragă imediat la răspundere persoanele, indiferent de funcţiile avute, care au creat aceste sisteme de pensii preferenţiale. Aştept fără nicio speranță rezolvarea acestor probleme în România, căci nu este un stat al tuturor cetăţenilor, ci un stat al celor puternici care fac legi numai în folosul privilegiaţilor.

Exemplu de discriminare în sistem, T. Matei

Problema nu se va rezolva niciodată dacă nu se instituie criterii clare şi unice pentru toată lumea.

Îi las deoparte pe militari. Am în vedere celelalte categorii.

Trebuie suprimate pensiile speciale pentru toată lumea şi imediat, inclusiv pentru cei aflaţi în plată! Cică ar fi un drept câştigat! De unde această concluzie?! Unde scrie în Constituţie că au un asemenea drept? Şi l-au arogat prin legi speciale, de cumetrie!

Când Boc le-a tăiat, a şi argumentat care au fost motivele! Contextul economic nu mai permite acest lucru, ecartul între aceste pensii şi restul pensiilor este enorm. De exemplu, la diplomaţi, pensiile speciale le depăşesc de 3-4 ori pe cele cuvenite pe bază de contributivitate. Dacă într-adevăr se vrea ca anumite categorii să fie „răsplătite“, de ce nu li se acordă un bonus (procente rezonabile din pensia calculată pe bază de contributivitate, de pildă, în loc de pensii uriaşe)?

O altă problemă care trebuie analizată: toţi salariaţii din MAE beneficiază de pensii de serviciu (inclusiv şoferi, portari, curieri etc., care nu au grade diplomatice şi mulţi dintre ei nici măcar studii superioare!). În schimb, lucrătorii din Departamentul de Comerţ Exterior, care au lucrat în cadrul ambasadelor, cu grade diplomatice, nu beneficiază de asemenea pensii fiindcă li se cere să aibă o vechime de minimum 15 ani de muncă în exterior; curată aberaţie şi cam greu de îndeplinit! Se ştie că munca în exterior este extrem de avantajoasă, salarii de mii de euro NEIMPOZABILI (aş dori să analizaţi această situaţie: nu plătesc chirii, întreţinere, telefon, carburant etc., etc.). Deci cei favorizaţi sunt „obligaţi“ să mai fie o dată favorizaţi, adică la pensie! Pe seama noastră, a celorlalţi! (…) Curată echitate şi democraţie! În plus, mai primesc şi bani în lei în ţară! Noi, care am lucrat în comerţul exterior, nu putem beneficia de pensia de serviciu, că nu ne încadrăm, chipurile, în termenul de „corp diplomatic“, conform Legii 216/2015, dar şoferii şi alt personal de la MAE pot! Suntem judecaţi după Legea 269/2003 privind statutul corpului diplomatic, fără să se facă vreo referinţă la aceasta în Legea 216. Am cerut să fim judecaţi după această lege, dar ministerele de care a aparţinut şi aparţine Departamentul de Comerţ Exterior nu au acceptat şi înţeles acest lucru! Se vorbeşte despre diplomaţia economică, despre performanţele economice ale ambasadelor, dar înfăptuitorii acestor performanțe sunt ignoraţi!

Comerţul exterior al României este domeniul care a înregistrat un trend mereu pozitiv în toţi anii de după 1989, dar autorii lui sunt neglijaţi, nu au merite, în schimb are merite TOT personalul din MAE, care a ştiut să-şi facă legi convenabile. Departamentul de Comerţ Exterior a trecut de la un minister la altul, nimeni nu i-a acordat vreo importantă, dar toţi se „laudă“ cu performanţele din comerţul exterior!

Ce deosebire este între un consilier economic (fără pensie specială) şi un consilier cultural, care face cam aceleaşi lucruri, dar are pensie specială fiindcă este de la... MAE? Şi noi, cei din comerţul exterior, am dat examene, am promovat în urma lor, am muncit în exterior (condiţia legii cere minimum 4 ani, dar ministerul de resort ne cere 15 ani în exterior!). Ne-am bucura dacă am avea o pensie măcar cât o jumătate din cea a unui şofer sau a unei secretare din MAE! Noi am fost şi pe post de şoferi cât am lucrat în exterior, măcar să fi fost gratulaţi în mod asemănător!

Puteți răspundeţi în continuare la cele două întrebări. Ele ar putea ajuta Guvernul să înţeleagă ce gîndeşte populaţia despre afacerea pensiilor speciale şi să găsească o cale de ieşire din încurcătura provocată de dezvăluirea acestora.

Vă rugăm să expediaţi răspunsurile dumneavoastră la adresa de mail redactia@cotidianul.ro, urmând ca acestea să fie publicate în ziarul Cotidianul. Redacţia nu va putea lua în considerare răspunsurile violente, vulgare sau atacurile la persoană. Vă mulţumim!

Publicat Luni, 07 august 2017
6197
 | 14
 | 34
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Dante
+3
O propunere pentru alesii neamului: orice salariu sau pensie care este mai mare decat salariul Presedintelui tarii sa fie impozitat cu 90%!!. Parca suna bine, nu???
Publicat Marţi, 08 august 2017
+Răspunde
Crocodilul
-4
Basescu si Soros sunt de vina. Sa va fie clar. Nu guvernul trebuie sa stie ce se intimpla in sistem ci nenorcitii de basescu si soros. Rusofili spre exemplu spun ca America este de vina pentru ce se intimpla in sistem. Pentru ca daca nu spui ca astia sunt de vina vine o puta precum Stelu, sau CG, sau Taranu si te umple de scuipati de sus pina jos. Trebuie! Este imperios necesar sa iti speli creierul si sa treci la socialism numai decit ca sa ai o viata mai buna la furat in Romania
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Ţăranul @ Crocodilul
+5
Ce-ţi pasă , fericitule ... , ai creierul spălat ... , eşti numai bun de ... răspîndac ... !
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
DACIA
+8
Vreau si eu sa mi se dea PENSIA, luand in calcul ultimul an, cand aveam Salariul MAXIM, nu si primul an, cand il aveam minim. LEGEA e EGALA pt. toti , nu? Sa se elibereze locuri de munca pt TINERI, pensionarii, daca ies la cerere , si au si pensie peste SALARIUL MEDIU BRUT, sa nu mai fie angajat tot la STAT.
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
STATU' degeaba @ DACIA
+3
"... sa nu mai fie angajat tot la STAT." Pai da' unde, la privat ? Cine sa-i angajeze la privat pe imbecilii astia ? Or fi multi din privati (romani sau straini) mai prosti, da' nu imbecili ! Cine sa angajeze un cretin (cretina) din astia (astea) care toata viata au frecat belengheru' pe bani multi la stat si, odata angajat la privat, sint sanse maxime sa-i falimenteze aluia afacerea intr-o saptamina ?! ...
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Adevarul despre speciali
+3
Culmea aberatiilor PSD continua. Pana sa apara povestea cu "pensiile speciale" nesimtite, PSD-istii il acuzau pe piratul Basescu ca a taiat pensiile in 2010. Acum , dupa ce populatia s-a inflamat de cuantumul "pensiilor speciale" nesimtit de mari, PSD-istii ne mint ca Basescu si Boc au legalizat aceste "pensii". Minciuna are picioare scurte, iar adevarul il stiu toti romanii normali la cap si cu bun simt. "Pensiile speciale" au fost legalizate in 2001 de PDSR(actual PSD). Piratul Basescu le-a taiat in 2010 (mai putin pe cele ale magistratilor) pentru ca nu mai erau bani. In 2015 PSD-ul a reintordus "pensiile speciale" extinse la armata, politie, dipolmati, aviatori, functionari parlamentari...
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
maleficent @ Adevarul despre speciali
+2
Adevar doar pe jumatate.Dar pt. ANRP erau bani?
Publicat Marţi, 08 august 2017
+Răspunde
Nastratin
+14
Intreb , nu dau cu parul ! : In Romania ceea ce face un militar este mai important decat munca unui inginer , economist , profesor , arhitect , .... ? Sau hai sa formulez altfel : In Romania munca unui inginer , economist , profesor , arhitect , ....etc , este mai putin importanta decat ceea ce face un militar ! In Romania un inginer , economist , profesor , arhitect , ....etc nu merita salariul si pensia unui militar ? Pai spuneti-ne domnilor clar ! Sa stim ce avem de facut ! Bai meletarilor , voi chiar nu realizati ca omorati gaina care face oua ?
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
numai hotzi @ Nastratin
+6
Si daca o omoara ce....o si mananca cu fulgi cu tot
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Visarionovici @ Nastratin
+8
Meletarii e mai importanti ca toti pentru ca ei are arme si are aliati in NATO. Cine mai vorbeste mult ce nu trebe, va trece la zid.
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
de rasu lumii
+12
Securistii la putere si jefuiesc cum vor ei....dar parca nu scrie asta in constitutie cu grup organizat...care are puterea...
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
ioan
+4
Pensiile speciale trebuie sa dispara fara intirziere ,dar din pacate este practic imposibil ,indiferent de cine ar indraznii sa se atinga si la nivel de dezbatere ,va fi atacat si se vor mobiliza toti "coarnii si dogari "dar si altii necunoscuti care nu accepta ca UN POPOR INTREG nu este normal sa suporte nesimtirea si aroganta Am citit opinia unui domn fara indoiala militar care zicea ca este anormal ca din cauza aplicarii legislatiei in diversele forme ,un colonel sa aiba pensia mai mica decit un plutonier .Corect dar esenta este ca si colonelul si plutonierul au pensiile nemeritat de mari.Mai face caz domnul ca in calcul nu se iau diverse DREPTURI ale militarilor , precum Ordinul nu stiu care .Dar ce dracu de vitejii au facut dinsii ca sa aiba indemnizatii de acest tip ?Se bat cu pumnul in piept ca au facut Transfagarasanul si altele ,dar acestea au fost trudite de soldatii dintre care unii au si murit,au fost prinsi si ingropati in avalanse in timp ce dinsii se adaposteau in adaposturi . Principiul cel mai corect este al contributivitatii fara drepturi speciale sau diverse avantaje.A indraznit Boc si Basesscu ,dar a venit Inteleptul dornic de voturi Ponta si le-a dat din nou.Cred ca societatea civila ar trebui sa protesteze mai consistent pentru a impune politicienilor suportul naselor caci altfel nu indraznesc decit sa mimeze Iar justitia si serviciile nici nmacar nu merita abordata problema pentru ca este fara rezolvare. Ce ,nu va amintiti ca la tentativa lui Basesca de taiere a pensiilor ,ceva instanta superioara a zis ca este corect dar fara cele ale judecatorilor? Acolo este puterea si nu vor ceda nimic din ea,nici justitia nici serviciile si nici militarii. Dar pentru un popor umil este cit se poate de normal sa se petreaca aceste lucruri care acum gasesc avocati in pledoaria PRO pensii speciale , vezi Coarna care indemna cadrele militare sa se pensioneze ,iar acum striga ca va depune plingere penala ca aproba ministresa posarele de pensionare,vzi doamne
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
Plebis Scitus
+12
Plebiscit pentru modificarea retroactiva a pensiilor si modificarea Legii Pensiilor conform rezultatelor referendumului. Nu se poate sa scoti la pensie la varste de 43 -45 de ani pe mahari, ca sa cumuleze dupa aceea pensia cu alt salariu baban pana la 65 de ani , sau sa-si faca afacerile cu banii adunati pana la pensionare.
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
c.g.
+9
Confidentialitatea salariilor si pensiile din tara ROMANIA, dupa dec.'89, o golanie in democratia originala in sos slinos de capitalism de cumetrie, puse in locul tovarasiei de omul rusilor Ion si Iliescu si pupilul sau, dusmanul de neam si tara, Petre Roman, sub bagheta celor din exterior adica: rusii, '' colegii americani '' , '' poporul ales '', mercantilii Europei: francezii, englezii, germanii ! In fapt datorita ruinei: economice, politice, sociale, dupa 28 de ani de mega hotii si mega banditisme economice ii fac pe romani sa nu ii mai intereseze daca se farama statul national unitar, sa nu ii mai intereseze daca romanii sa imprastie in Lumea asta cam prost facuta, pofta ce o poftesc dusmanii ROMANIEI, nu putini ! Golaniile legate de pensii si salarii din ultimii 28 de ani grabesc revenirea ROMANIEI la cnezate si voievodate ca in feudalismul timpuriu, continuarea jecmnirii bogatiilor solului si subsolului in dispret pentru mediu din amarata asta de tara precum in coloniilele din Africa si America de Sud ! '' Ghinion ... '' cum zice unul ... !
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
fara speranta
+15
Cand se va respecta Constitutia Romaniei, nu va mai fi nevoie sa comentam. In prezent nu ne-am ales reprezentantii ci pe cei ce incalca Constitutia'' Art. 16 – Egalitatea în drepturi (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.'' Daca aceasta fraza se regaseste si in Carta ONU, atunci Romania a incalcat tratatele internationale.
Publicat Luni, 07 august 2017
+Răspunde
rebel @ fara speranta
0
Egali in fata legii,fara doar si poate,dar este o lege pentru fiecare.Civilii au legile lor,militarii ale lor,magistratii ale lor,parlamentarii,pilotii etc.Anomalia asta trebuie eradicata,dar n-ai cum.
Publicat Miercuri, 09 august 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Buduca

Nu vreau să spun nimic prea direct, dar cer să fie conștientizat faptul că ar fi necesară o anchetă parlamentară pentru reconstituirea istoricului acestui draft și a culiselor politice care au condus la transformarea lui în lege.

Ioan BuducaPublicat acum 14 ore şi 29 minute