Ce salariu are Isărescu

Money.ro a aflat care este salariul omului a cărui semnătură apare pe toate bancnotele din România, ţinut la secret din 2007. A crescut cu 70% în 3 ani.

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a încasat anul trecut un salariu de 617.000 de lei, adică aproximativ 146.500 de euro pe an sau 12.213 de euro pe lună, calculat la cursul mediu al anual din 2010, de 4,2099 de lei pentru un euro. Informaţia a apărut, dint-o greşeală şi pentru scurt timp, pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). În momentul de faţă, în declaraţia de avere a guvernatorului datată cu 3.11.2010, cifra ce indică „venituri din salarii”, este blurată. „Publicarea inițială pe Portalul declarațiilor de avere și de interese a veniturilor angajaților cu funcții de conducere din cadrul Băncii Naționale a României a constituit o eroare de procesare, remediată ulterior, în conformitate cu prevederile acordurilor la care România este parte”, au explicat pentru MONEY.RO reprezentanţii ANI. Instituţia nu a confirmat suma.

Din 2007, salariul primului guvernator al BNR a fost ţinut la secret. Atunci, acesta câştiga, potrivit fişei sale fiscale, 7.300 de euro pe lună, cu 1.100 de euro mai mult faţă de 2004. Din 2008 însă, conducerea Băncii Centrale a decis să omită această informaţie din declaraţiile de venit, astfel că, în dreptul rubricii „venituri din salarii” au trecut „conform fişei fiscale”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.