Ce se întâmplă cu cei 60 de migranți prinși în Timiș

Cei 60 de migranți care au intrat ilegal în România, în noaptea de vineri spre sâmbătă, vor fi trimiși înapoi în Serbia, în baza tratatului de readmisie semnat între cele două țări, se precizează într-un comunicat emis de către Biroul de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Până la finalizarea procedurilor de readmisie pe teritoriul Serbiei însă, cei 60 de migranți au fost preluați de către Serviciul pentru Imigrări Timiș și trimiși la Centrul de cazare Horia, din Arad.

Toți cei 60 de bărbați care făceau parte din grupul de migranți s-au ales și cu dosare penale în care sunt acuzați de trecere ilegală a frontierei de stat. Polițiștii de frontieră au stabilit că aceștia sunt numai bărbați cu vârstele cuprinse între 20 și 40 de ani și provin din Pakistan – 41, Maroc -12, Somalia – 5, Iran și Sudan câte unul. „Persoanele în cauză au declarat că au plecat din ţările de origine, traversând Turcia, Grecia, Macedonia şi Serbia, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen, pentru a-şi găsi de lucru”, se arată în comunicat.

Poliția de frontieră specifică faptul că pe întreaga perioadă a cercetărilor aceștia au beneficiat de apă, ceaiuri calde și hrană.

Reamintim că cei 60 de bărbați au fost capturați de către polițiștii de frontieră timișeni, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce aceștia au trecut ilegal granița româno-sârbă, prin dreptul localității Comloșu Mic. Nici unul dintre migranți nu s-a opus reținerii, iar ulterior întreg grupul a fost transportat, cu autobuze, la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Jimbolia, unde s-au desfășurat și primele cercetări în cazul lor. Grupul prins la Comloșul Mic este cel mai numeros grup de migranți prins pe granița de vest a României.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.