×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 12 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 22 septembrie 2017, 12:56
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Potrivit Inspectoratului Poliției de Frontieră Timișoara
Ce se întâmplă cu cei 60 de migranți prinși în Timiș
Foto pressalert.ro
Foto pressalert.ro

Cei 60 de migranți care au intrat ilegal în România, în noaptea de vineri spre sâmbătă, vor fi trimiși înapoi în Serbia, în baza tratatului de readmisie semnat între cele două țări, se precizează într-un comunicat emis de către Biroul de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Până la finalizarea procedurilor de readmisie pe teritoriul Serbiei însă, cei 60 de migranți au fost preluați de către Serviciul pentru Imigrări Timiș și trimiși la Centrul de cazare Horia, din Arad.

Toți cei 60 de bărbați care făceau parte din grupul de migranți s-au ales și cu dosare penale în care sunt acuzați de trecere ilegală a frontierei de stat. Polițiștii de frontieră au stabilit că aceștia sunt numai bărbați cu vârstele cuprinse între 20 și 40 de ani și provin din Pakistan - 41, Maroc -12, Somalia – 5, Iran și Sudan câte unul. "Persoanele în cauză au declarat că au plecat din ţările de origine, traversând Turcia, Grecia, Macedonia şi Serbia, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen, pentru a-şi găsi de lucru”, se arată în comunicat.

Poliția de frontieră specifică faptul că pe întreaga perioadă a cercetărilor aceștia au beneficiat de apă, ceaiuri calde și hrană.

Reamintim că cei 60 de bărbați au fost capturați de către polițiștii de frontieră timișeni, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce aceștia au trecut ilegal granița româno-sârbă, prin dreptul localității Comloșu Mic. Nici unul dintre migranți nu s-a opus reținerii, iar ulterior întreg grupul a fost transportat, cu autobuze, la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Jimbolia, unde s-au desfășurat și primele cercetări în cazul lor. Grupul prins la Comloșul Mic este cel mai numeros grup de migranți prins pe granița de vest a României.

Sergiu MiatPublicat Duminică, 17 ianuarie 2016
3634
 | 7
 | 14
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Conu Leonida fata cu reactiunea
+6
Au plecat din tarile lor " pentru a-si gasi de lucru ". CUrat murdat "refugiati de razboi " coana Merkel !
Publicat Luni, 18 ianuarie 2016
+Răspunde
bibivu
+5
Mai bine da-ti-le UE, tzignaii dreak!
Publicat Luni, 18 ianuarie 2016
+Răspunde
Nume:Xanax @ bibivu
0
Verbul a da la imperativ "dă;dați”, Deci Bibivule, ”dați-le” NU da-ți-le
Publicat Luni, 18 ianuarie 2016
+Răspunde
SOBOLANU
+6
PANA LA DEFINITIVAREA ACTELOR MULTI DISPAR DIN CENTRELE PENTRU REFUGIATI !!!!!!!!
Publicat Luni, 18 ianuarie 2016
+Răspunde
TraiascaCalifatul European
+5
Bravo politistilor! Mi-a placut promptitudinea lor. Suntem alaturi de voi. Daca ma lasa politistii din Timis, vin sa le aplic chiar eu bocancul in dos islamistilor teroristi, cand vor trece granita inapoi.
Publicat Luni, 18 ianuarie 2016
+Răspunde
Hells Bells
+11
Au incercat cat sunt romanii de vigilenti. Ungaria are gard spre Serbia si Croatia dar este tara Schengen. Austria is Slovenia au reintrodus controlul la granita asa ca hoardele cauta rute alternative. Cred ca prin Romania pot trece pe langa gardul unguresc si sa intre in Ungaria dinspre Romania. Dace organele romane nu sunt pe faza, maine vor veni cu miile.
Publicat Duminică, 17 ianuarie 2016
+Răspunde
Stan Ion
+15
Ce nevoie are Romania de Servicii pentru imigrari si un centru de cazare ?Romania nu este tara de imigrare. Sau cinveva s-a "ingrijit" inca de acum,avind planuri de viitor (de tradare!)
Publicat Duminică, 17 ianuarie 2016
+Răspunde
C-tin
+2
ALTE MOTIVE ABERANTE... (10) Casa nu are toaleta inlauntru, ci doar facilitati afara. (Aceasta evaluare a lui CPS te face sa te-ntrebi cum isi imagineaza ei ca generatiile de oameni din Scandinavia au spravietuit in secolele anterioare, cand toata lumea avea toaleta afara, si fara incalzire, si nu era CPS acolo sa-i protejeze pe copii impotriva lor. Numai cu 60 de ani in urma astfel de toalete se gaseau chiar in centrul orasului Oslo si sunt si acum comune in cabanele de vara sau de iarna din munti, – unde poate fi foarte frig). (11) Mama a facut un proprietar anterior sa se supere din cauza ca pisicile ei au urinat pe podea. (Acest lucru s-a intamplat cu cativa ani inainte ca fetita sa se nasca, dar CPS a folosit aceasta ca dovada ca mama nu a furnizat un mediu bun pentru fiica ei). (12) Copilul nu este interest in „antrenarea de concept” la gradinita. (13) Mama vrea sa lase bunica sa duca copiii la fizioterapie si alte tratamente medicale de care au nevoie, in loc de ea. Prin aceasta mama isi pune interesele ei mai presus de interesele copiilor. (Mama copiilor este singura furnizoare. Ea a luat cursuri de educatie si orele coincid cu timpul in care copiii merg la tratamente. Bunica este mai mult decat dispusa sa duca ea copiii la aceste tratamente. CPS incearca sa puna presiune pe mama sa renunte la pregatirea ei profesionala – care ar tine-0 pe mama blocata in puterea serviciilor sociale din motive financiare – si sa duca ea copiii la tratamente, incercand sa interzica bunicii sa faca acest lucru. (14) Copilului ii place sa chiuleasca de la scoala. (Mama si-a luat concediu fara plata ca sa duca ea copilul la scoala si acasa. CPS totusi pune vina pe ea de ce copilului nu-i place scoala. (15) Parintii au cerut ajutor de la CPS deoarece copilul lor nu tine pasul cu ceea ce ar trebui sa invete la scoala. (De fapt multe cazuri incep cand parintii cer vreun ajutor celor de la CPS. Ei sunt etichetati ca f
Publicat Duminică, 17 ianuarie 2016
+Răspunde
ILIE DE LA SCULARIE
+10
Domnilor politisti, atentie mare ! Eu cred ca va înselati, dupa cum arata si mai ales dupa culoare, eu cred ca ati arestat pe cîmp citiva membri ai clanului Cîrpaci, din Timisoara, care tocmai se intorceau de la ceva cumparaturi (de imobile si terenuri) in Serbia si acuma vor sa profite si sa mai mearga o data acolo, gratis cu duba politiei de frontiera ! ...
Publicat Duminică, 17 ianuarie 2016
+Răspunde
Timotei @ ILIE DE LA SCULARIE
+9
E cam cusută cu ață alba: cum au fost capturați dacă ei s-au prezentat de bună voie? Cum voiau să violeze frontier cînd ținta lor era de a ajunge în Germania sau altă țară din Vest pentru a găsi de lucru? De ce nu se dau informații oneste? Gluma lui Ilie este bună!
Publicat Duminică, 17 ianuarie 2016
+Răspunde
Tudor Pop
+11
Daca tinta lor este Germania, cum au ajuns 12 marocani in Romania? E ca si cum as vrea sa ajung din Bucuresti la Ploiesti via Timisoara...
Publicat Duminică, 17 ianuarie 2016
+Răspunde
ILIE DE LA SCULARIE @ Tudor Pop
+20
Sssttt ! Astia sint doar cercetasii, trimisi inainte sa gaseasca brese in svaiterul romanesc al frontierelor ... Urmeaza cavaleria, care sa creeze largi brese, apoi citeva armate si zeci de batalioane de infanterie !
Publicat Duminică, 17 ianuarie 2016
+Răspunde
Dana @ Tudor Pop
+18
Simplu, au facut un ocol pe la Daesh, p-acolo... si dupa instructaj, cand i-au trimis in Europa, i-au trimis laolalta, impreuna...merge la romani, nu era cazul sa se deranjeze sa salveze aparantele
Publicat Duminică, 17 ianuarie 2016
+Răspunde
Je @ Tudor Pop
+8
..au ținut busola invers...
Publicat Duminică, 17 ianuarie 2016
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum 17 ore şi 13 minute