Ce se întâmplă cu copilul salvat din puț

Copilul scos din puţ marți, după mai bine de zece ore, este în stare gravă, dar stabilă, la secţia de terapie intensivă a Spitalului ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. Micuțul are probleme pulmonare, iar pronosticul medicilor este rezervat.

Update: Mama copilului a fost externată, miercuri, din spitalul din Roşiorii de Vede şi a fost audiată la Poliţie, în dosarul in rem deschis în urma incidentului, pentru vătămare corporală din culpă. Şi bunicii din partea tatălui au fost chemaţi la audieri, tot miercuri, tatăl fiind cu băieţelul la spital, în Bucureşti.

Update: Copilul primeşte tratament cu antibiotic, este intubat şi aspirat mecanic, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al “Spitalului Grigore Alexandrescu” din Capitală, medicul Raluca Alexandru. Cel mai mare risc al copilului este o infecţie masivă pulmonară, care îi poate fi fatală.

“Copilul este stabil, dar starea sa se menţine gravă în continuare, cu această bronhopneumonie de aspiraţie, care va pune probleme probabil grave în continuare. Este pe antibiotico-terapie, este intubat şi aspirat mecanic. Trebuie să aşteptăm evoluţia lui. Cea mai grea problemă este suferinţa pulmonară. Cel mai mare risc ar fi o infecţie masivă pulmonară, care poate duce la deces”, a spus Raluca Alexandru.

Medicul a precizat că şi stopul cardio-respirator pe care l-a suferit copilul în timpul transportului din Teleorman în Capitală ar putea lăsa urme.

“Trebuie făcută o evaluare neurologică, dar acum este intubat şi ventilat mecanic, deci încă nu poate fi făcută o astfel de evaluare. Totuşi, copilul şi-a revenit rapid din stop, pentru că era împreună cu medicii SMURD, care au intervenit imediat. Singur, în astfel de cazuri, este important cât timpul a stat creierul fără oxigen, dar nu cred că mult”, a mai spus Raluca Alexandru.

Băieţelul de un an de şi nouă luni a fost adus la București marți noapte în stare critică, intubat şi ventilat mecanic, a anunțat anterior purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru. Copilul a suferit un stop cardiac, fiind resuscitat.

„Diagnosticul este de hipotermie severă. Status postresuscitare — este pe suport ventilator, perfuzie de rehidratare”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Copilul a stat cu jumătate de corp în apă pe tot parcursul operațiunii de salvare.

Citește Copilul căzut în puț a fost salvat

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.