Ce se întâmplă cu turiștii străini aflați în Grecia

Turiștii care se află în Grecia nu vor fi vizați de măsurile de limitare a retragerilor bancare de la bancomate decise de guvernul grec.

„Toți cei care vizitează sau sunt pe punctul să viziteze Grecia sunt informați că măsurile de control al capitalurilor anunțate în urmă cu câteva ore nu se aplică în cazul celor care doresc să facă tranzacții și retrageri cu o carte de credit emisă în țara de origine”, se arată într-un comunicat al guvernului elen.

MAE român le-a recomandat însă cetățenilor români care călătoresc în Grecia să aibă asupra lor suficienți bani lichizi.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care călătoresc în Grecia să aibă asupra lor suficienți bani lichizi pentru acoperirea tuturor cheltuielilor în eventualitatea unor întreruperi ale activităților bancare în această țară, se arată într-un comunicat al MAE.

Băncile din Grecia vor rămâne închise până la 6 iulie, a doua zi după referendumul organizat de guvernul lui Alexis Tsipras, și retragerile de la bancomate vor fi limitate în această perioadă la 60 de euro pe zi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.