×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 2 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 01:12
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
Avertismentul unui ministru
Ce se întâmplă dacă dispar antenele GSM de pe blocuri

România riscă să iasă din topul țărilor cu internet de mare viteză dacă va fi adoptat proiectul de lege privind amplasarea antenelor GSM la o distanță de minimum 500 de metri față de unitățile de învățământ, spitale, centrele de plasament și căminele de bătrâni, a declarat ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, la conferința WeLoveDigital Forum, organizată de Profit.ro.

“Statul nu s-a opus dezvoltării rețelelor telecom și asta a fost bine pentru industria de profil și a pus România în topul țărilor cu internet de mare viteză, a condus la apariția autostrăzilor informaționale. Văd că sunt discuții pentru scoaterea antenelor GSM din orașe. Dacă acest proiect de legislativ va fi adoptat, e sigur ca nu vom mai avea cu ce să ne lăudam, așa cum se întâmplă acum”, a spus Bostan.

Actul normativ a fost inițiat de deputatul PNL Diana Tușa. Argumentul principal pentru promovarea acestei legi este acela că autoritățile trebuie să protejeze cetățenii de riscul expunerii la câmpuri electromagnetice, cei mai vulnerabili la un asemenea risc fiind copiii, pacienții din spitale și vârstnicii.

Proiectul a fost aprobat de Senat, după ce Ministerul Comunicațiilor a transmis un punct de vedere prin care a precizat că nu susține astfel de prevederi. Ministerul susține că legislația din domeniul sănătății instituie un cadru eficient pentru protejarea populației de radiații ale undelor electromagnetice și că, potrivit unui raport al GSM Association, România s-ar înscrie în media Uniunii Europene privind cerințele legale și durata utilizării stațiilor de bază care compun rețelele mobile de comunicații electronice.

România are una dintre cele mai mari viteze de internet, fiind în primii doi din Europa, și în primii cinci în lume. De altfel, țara noastră ocupă primul loc la viteza de net în hoteluri.

Cosmin Pam MateiPublicat Luni, 28 martie 2016
6233
 | 2
 | 23
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
dan
-1
Guvernul asta e format din cretini antinationali.
Publicat Miercuri, 30 martie 2016
+Răspunde
Incredibil!
+4
...lipsa de constiinta civica a acestui autor. Cit poate fi platit un om sa induca in eroare? Si de ce Cotidianul accepta sa gazduiasca astfel de criminali? pentru ca a dezinforma in cazuri ca acestea, este o crima. Antenele de pe blocuri pun in pericol viata locatarilor (leucemie, si altfel de cancere) efectul este cel de microunde, sa intre Cosmin Pam Matei intr-un cuptor de microunde daca e asa de ingrijorat de disparitia antenelor care cauzeaza cancer.
Publicat Luni, 28 martie 2016
+Răspunde
Sa ardemdevii @ Incredibil!
+6
Indobitocirea prin plată!!Mii de cetațeni se "bucura de privilegiul" posedării unei antene GSM pe bloc(dar si pe hoteluri, institutii publice/ISPB ,spitale chiar)ignorând NORMELE INTERNATIONALE care prevăd amplasarea lor la distanța minimă de 200m față de orice ființă vie/OM!!!!!Ca să lamurim DEșTEPȚII NEAMULUI, un caz concret!In 5 ani dela amplasarea mortăciunii pe un bloc de zece etaje, s-a pus drapelul de doliu la poartă de prea multe ori/comparativ cu alte blocuri ,neavantajate de GSM, bașca bolile locatarilor de la etajele apropiate...dar cui să-i spui când factura de întreținere e mai redusă?trăiște cine poate, restul ,gratuit, la morgă!!!Orice întâmpinare din partea locatarilor ,aflati in aria de maxima toxicitate(sub 200m), A RĂMAS FĂRĂ rezolvare in fata Institutiilor publice din Ro. responsabile.Deci ne ardem la REM!!!Avem si susținatori ai noxelor ,dar ei stau la vilă sau in afara zonei contaminate...
Publicat Marţi, 29 martie 2016
+Răspunde
Amy
+7
S-a demonstrat ca antenele sunt extrem de periculoase pt sanatate, numarul bolnavilor de cancer crescand de 10 ori la nivel de tara. Sa fie inlocuite cu fibra optica, daca fura mai putin militia. Aloooooo mElitia, clar?
Publicat Luni, 28 martie 2016
+Răspunde
Atamild
+14
Ce inseamna mandria de a avea un internet cu viteza mare, pe langa sanatatea cetatenilor? Cea mai importanta este sanatatea.
Publicat Luni, 28 martie 2016
+Răspunde
Boko Haram
+12
Vrem internet de mare viteza, antene GSM pe scoli si copii handicapati sa le manuiasca !
Publicat Luni, 28 martie 2016
+Răspunde
Numa Pompidiu
+15
La catedrele de fizică ale universităților se știe foarte bine ce efecte are asupra locatarilor din bloc, antena de deasupra. Este așa numitul efect umbrelă al radiațiilor: temperatura blocului crește cu 2-3 grade iar primii care fac cancer sunt bătrânii și copiii. În unele țări ale Uniunii Europene, companiile de telefonie mobilă plătesc toate cheltuielile de întreținere locatarilor care acceptă antena pe blocul lor. În urma îmbolnăvirilor masive, cei afectați au câștigat procese cu companiile de telefonie primind compensații imense pentru suferința pricinuită și neinformare. Așa au apărut legile asemănătoare acesteia.
Publicat Luni, 28 martie 2016
+Răspunde
ISA
-13
Si uite asa ne intoarcem la telefonul cu disc si internet prin dial-up. Cum vrei sa ai semnal si in subsolul blocului daca tu ai antenele dispersate in afara orasului, cum sa poti folosi conexiunea de date intr-un mod decent daca antena e la 10km de tine si mai sunt si cateva mii de persoane care vor acelasi lucru, aflati prin birouri, tolaniti in pat sau suna la 112. Situatia e simpla dar nimeni nu vorbeste de ea, cu cat antena GSM si telefonul utilizatorului sunt mai apropiate, cu atat undele electromagnetice vor fi emise cu o putere mai mica, cu cat utilizatorii si antenele sunt mai indepartate cu atat ambele vor emite cu o putere mai mare pentru a acoperi perturbatiile din propagarea undelor. Intr-adevar, o ecranare a acoperisului ar fi o solutie dar ecranarea inseamna si ca nu vei putea folosi telefonul daca nu ai puncte de reflexie a undei electromagnetice.
Publicat Luni, 28 martie 2016
+Răspunde
alex @ ISA
+15
f simplu....fibra optica....si daca tot a venit vorba, providerii de net nu folosesc solutii radio decat in locuri greu accesibile, izolate etc.... aici e vorba de companiile de telefonie mobila ( si dl ministru a lucrat inainte pt una din ele ) care vor trebui sa bage mana in buzunar sa gaseasca solutii mai "sanatoase" nu mai profitabile :))
Publicat Luni, 28 martie 2016
+Răspunde
Sanatatea afecteaza profitul
+14
Nu ne miram de pozitia ministrului comunicatiilor. Intotdeauna industria s-a opus normelor de siguranta sanitara a populatiei pentru ca astfel li se reduce profitul. Ce ne intereseaza aici este ca sanatatea trebuie sa primeze, inaintea considerentelor de profit sau, cum indirect o spun ei aici, viteza. Radiatiile electromagnetice sunt periculoase pentru om si alte vietuitoare, atunci cand au intensitate mare. Pe langa problema normelor invechite pe care le avem, la noi este si problema ca normele acestea nu se respecta intotdeauna, in special in privinta ecranarii electromagnetice a cladirilor pe care se amplaseaza, dar si a distantei fata de oamenii afectati si a puterii de emisie.
Publicat Luni, 28 martie 2016
+Răspunde
alex
+17
dl ministru reactioneaza de parca ar fi angajat la editat, nu la "stat", sa reprezinte populatia...ar sta el cu antenele alea pe casa??? cred ca nu ...
Publicat Luni, 28 martie 2016
+Răspunde
De cand s-a trezit
-12
si tuta asta mare specialista in tehnica radiatiilor electromagnetice ? A auzit, cumva , de "radiatia de fond" a Universului ? E mai nociva o antena GSM decat o linie de transport energie electrica de 400 kV ? Dar de valul imens de radiatii electromagnetice ale miilor de statii radio-TV , cu puteri semnificativ mai mari decat ale antenelor de telefonie mobila ? Pe baza carui studiu stiintific au initiat desteptii din Parlavrament , ineptia asta ? Scot tot felul de gogosi politicianiste, cu singurul scop, probabil, de a se face de caterinca. Niste kkciosi !! ( Harakiri )
Publicat Luni, 28 martie 2016
+Răspunde
Recomandate
Datoriile la stat, secretizate
Publicat acum 15 ore şi 20 minute
Demisie din USR: Adio, dar rămân cu tine
Publicat acum 9 ore şi 54 minute
Protestul lui Tăriceanu la adresa lui Iohannis
Publicat acum 9 ore şi 10 minute
Primării cu lampa mică
Publicat acum 5 ore şi 58 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 5 ore şi 21 minute