Ce se mai întâmplă cu dosarul EADS?

Senatorul Valer Marian i-a adresat ministrului Justiției Raluca Prună în ședința Senatului de luni o interpelare privind stadiul de soluționare al dosarului EADS, interpelare în care afirmă că „în ultimele luni în anumite cercuri politice și judiciare s-a vehiculat fie că dosarul a fost preluat de reprezentanții structurilor de forță ale SUA care colaborează cu DNA (nu se știe însă dacă în scop de descoperire sau de acoperire de fapte) fie că a fost pus la păstrare în așteptarea prescripției”.

Textul interpelării adresat ministrului Justiției:

În a doua parte a anului 2014 procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a anunțat, cu mare tam-tam, că procurorii DNA instrumentează dosarul cu cel mai mare prejudiciu din istoria postcomunistă a României, denumit de presă megadosarul EADS, în care sunt vizați o serie de politicieni și oameni de afaceri importanți din România și din anumite state vest-europene.

De peste un an nici DNA și nici presa nu au mai făcut vorbire despre acest megadosar, iar în ultimele luni în anumite cercuri politice și judiciare s-a vehiculat fie că dosarul a fost preluat de reprezentanții structurilor de forță ale SUA care colaborează cu DNA (nu se știe însă dacă în scop de descoperire sau de acoperire de fapte) fie că a fost pus la păstrare în așteptarea prescripției.

Pentru considerentele expuse, vă solicit să dispuneți verificări și să-mi comunicați numărul de înregistrare și stadiul de soluționare al dosarului penal instrumentat de DNA denumit dosarul EADS, urmând să-mi precizați dacă au fost efectuate acte de urmărire penală în această cauză în cursul anului 2015 și în cursul acestuia an, precum și termenul fixat pentru soluționarea dosarului respectiv.

Solicit răspuns
scris și verbal.

Senator

Valer Marian

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.