Ce se va întâmpla cu majorarea accizei la carburanţi. Ce „crede” Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat duminică seară că el „crede” că acciza la carburanţi rămâne să fie majorată din luna aprilie, deoarece, a spus el, dacă amânarea acestei creşteri va afecta negativ bugetul Guvernul va fi obligat să renunţe la alte măsuri fiscale, precum scăderea contribuţiei de asigurări sociale.

„Cred că rămâne să se aplice de la 1 aprilie, pentru că, dacă nu se aplică, atunci trebuie să renunţăm la altceva. Trebuie să renunțăm la reducerea CAS-urilor, care sunt pentru toți angajații (…) Cred că e o soluţie (majorarea accizei – nr.)  care afectează pe destul de puţini oameni şi pe care o putem folosi pentru a face bine în sănătate, educaţie, autostrăzi”, a spus Ponta la Antena 3.

Întrebat dacă se va reduce, totuși, CAS, Victor Ponta a declarat că acest lucru se va face în condițiile în care va fi introdusă acciza pe carburanți și celelalte elemente prevăzute în buget, așa cum a fost stabilit.

Ulterior, Victor Ponta și-a nuanțat, însă, poziția.

„La 1 iulie o să vedem, dacă avem încasări suplimentare din alte taxe, din taxele actuale vorbesc, dintr-o încasare mai bună, din combaterea evaziunii fiscale, din venituri suplimentare pentru că merge economia mai bine decât ne așteptăm. Dacă avem încasări suplimentare, atunci nu mai trebuie să… pur și simplu luăm act și slavă Domnului. Dacă nu avem încasări suplimentare, în iulie, trebuie să spunem: hai să vedem (…) s-au economisit niște pe bani acolo sau dincolo sau în altă parte, dar asta se poate face doar în iulie”, a spus premierul.

Guvernul a renunţat la majorarea accizei la carburanţi până la 31 martie în urma unui război la TV cu Traian Băsescu. Băsescu susţinea la sfârşitul anului trecut că el crede că nu va fi majorată nici de la 1 aprilie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.