Ce-şi propun Băeţii?

DJ Vali Bărbulescu, la Smart FM: „La radio, n-ai voie să le vorbeşti ascultătorilor la persoana a doua singular, doar că vrei tu să fii cool”.

Invitaţii din această seară ai Iulianei Tudor la „Petrecere”, show-ul de vineri, de la ora 19,00, sunt DJ Vali Bărbulescu şi PartyBusta, care au vorbit în premieră la Smart FM despre cel mai nou proiect al lor, Băeţii.

Ce-şi propun Băeţii? Să readucă în actualitate piesele autentice româneşti de folclor, prin remix. „N-avem «i» la Băeţii, chiar ne întreba cineva astăzi de ce scriem aşa, n-am lipsit de la orele de gramatică, dar ne-am dorit să fim aparte, să fim speciali, plus că vine de la «băeţi». Împart responsabilităţile foarte bine cu Party Busta. Este cel mai bun DJ pe zona asta, căreia oamenii îi spun «de frecat discuri». Face asta de zece ani. E «băeat»”, vorbeşte Vali Bărbulescu despre titulatura trupei.

Unul dintre cei mai cunoscuţi Dj din România, Bărbulescu, care a lucrat, de-a lungul timpului, la Radio Contact, Radio 21, Pro FM, Kiss FM, Vibe FM, i-a dezvăluit Iulianei Tudor o seamă de lucruri interesante, printre care şi „amănuntul” că nu mai ascultă niciun post de radio cu excepţia Radio România Cultural. „Asta pentru că radioul obişnuia să fie un companion, acum este dat undeva in surdina, cu aceeasi muzică, cu piese date în heavy-rotation foarte agresiv, fără nimic personal. Și nu-mi plac nici animatorii. Aud foarte multe greşeli de exprimare, la nivelul gramaticii de clasa a II-a, a III-a. Când vorbeşti la un post de radio, trebuie să fii un exemplu, nu poţi să fii agramat, n-ai voie să le vorbeşti ascultătorilor la persoana a doua singular, doar că vrei tu să fii cool. La radio, vorbeşti la plural, e un mijloc de adresare în masă. Când animatorul spune «Ți-am pregatit o piesă», eu l-aş întreba cui i se adresează, celui care e poate doctor Honoris Causa sau cui? Dacă vrei să fii corect, trebuie să foloseşti canoanele clasice”, a mărturisit el. Totodată, Bărbulescu a spus că el crede că radioul poate face oamenii mai buni, îi poate educa, îi poate solidariza. „Smart FM este un astfel de proiect, îl felicit pe Marius Tucă pentru idee, pentru proiect şi pentru curaj”.

Despre una dintre cele mai haioase întâmplări din cariera sa de radio DJ, Bărbulescu a povestit cum a spus pe post, când era la radio Contact, că ar mânca nişte cartofi prăjiţi, şi, în scurt timp, la sediul postului, s-a produs ambuteiaj. „Au venit patru autobuze, nu ştiu câte taxiuri şi oameni normali care ne aduceau cartofi prăjiţi. A fost ambuteiaj total. Nu ne-am aşteptat la aşa ceva”.

Ce ar face dacă ar avea propriul post de radio, cum a reuşit, ca DJ în cluburi, să nu fumeze şi să nu bea, cum se simte când merge în cluburi alături de prietena lui, ascultătorii pot afla urmărind emisiunea Petrecere, din această seară, de la ora 19.00, la Smart FM, 107,3 FM.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristina Damian 2 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.