Ce spun Udrea și Blaga despre scandalul ANRP

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat miercuri într-un interviu, la Adevărul Live, că nu neagă prietenia cu Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, susținând în același timp că ea semnalat neregulile de la ANRP încă din timpul Guvernului Boc.

„Sper că doamna Bica îşi poate dovedi nevinovăţia. Nu aş comenta mai mult de implicarea sa. În vremea în care făceam parte în Guvernul Boc am semnalat că la ANRP se vorbeşte de fapte de corupţie la adresa preşedintei. Am spus că am auzit că acolo se întâmplă fapte de corupţie. Reacţia insituţiilor şi a colegilor a fost că eu mă înşel şi că lucrurile sunt ok. Sunt dintre cei acre au semnalat că este grav, ilegal, ce se întâmplă la ANRP. Nu dau numele colegilor, dar vorbim de colegii din Guvernul Boc”, a spus Udrea pentru sursa citată.

În replică, Vasile Blaga a spus, la România TV, că Udrea nu l-a informat niciodată despre acest lucru şi este convins că nici pe Emil Boc, premier la acea vremea, şi a acuzat-o că „minte” dacă a spus aşa ceva.

„Nu m-a informat de aşa ceva şi sunt convinsă că nici pe domnul Boc. (…) Este foarte grav dacă dânsa ştia de ilegalităţi si nu le-a spus. Mie nu mi le-a spus niciodată şi sunt convinsă că nici domnului Boc. Pentru ca si eu si domnul Boc am fi luat masuri, nu am ştiu şi nici nu stiu de nicio ilegalitate”, a declarat Vasile Blaga.

Întrebat dacă Udrea minte, Blaga a răspuns: „Dacă a spus aşa ceva, minte”

„Daca a zis, eu nu ştiu ce a zis, pe mine nu mă interesează ce spune doamna Udrea, dar nici mie nici domnului Boc sunt convins că nu ne-a spus de niciun fel de ilegalitati”, a adăugat Blaga.

Acesta a negat totodată vreo implicare a PDL în activitatea ANRP. „Un partid serios nu se implica in astfel de lucruri. Ddaca sunt oameni care gresesc sau au gresit, ei platesc. Ceea ce trebuie sa-si asume un partid este modul in care isi alege reprezentanţii in astfel de funcţii publice la un moment dat si aici e de discutat”, a spus Blaga.

Întrebat ce îi sugerează Elenei Udrea să facă, dacă să se adreseze DNA, Blaga a răspuns: „Unde dorește domnia sa, este jurist, stie procedurile legale, pe mine nu m-a informat niciodata”.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.