×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 40 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Vineri, 24 martie 2017, 21:56
EUR (€)
-0.0003 ↘
4.5552 RON
USD ($)
-0.0080 ↘
4.2149 RON
• • •
Caz dramatic
Ce spune avocatul românului condamnat la moarte în Malaezia

Artin Sarchizian, avocatul românului condamnat definitiv la pedeapsa capitală în Malaezia, pentru trafic de droguri, a susținut la B1 TV că încă mai are speranțe pentru clientul său, mai ales că statul malaesian a promis că va renunța la pedeapsa capitală pentru infracțiuni legate de traficul de droguri.

Avocatul a precizat că judecătorul a luat această decizie pentru că legea din acea țară este extrem de strictă și nu avea o alternativă, dar sultanul ar putea să-l grațieze pentru că va putea ține cont de vârsta clientului său, de faptul că este cetățean străin și că este tânăr și nu foarte atent.

”Vor începe demersurile politico-diplomatice pentru a obține grațierea, fie o comutare a pedepsei, fie o preluare din partea statului român. Dacă vor eșua, speranța este aceea ca statul malaesian să pună în aplicare angajamentul de a renunța la pedeapsa capitală pentru infracțiuni legate de traficul de droguri. Ei au spus prin Ministrul de Justiție că vor iniția un astfel de proiect, dar nu se știe când va fi inițiat și aprobat de Parlament. Sper ca toate execuțiile să fie amânate până la luarea unei decizii.

Faptul îmbucurător este că în ultimii patru ani nu au fost decât două condamnări și acelea doar pentru crimă. Faptul mai puțin îmbucurător este acela că nu prea au fost date acte de clemență.

Judecătorul nu prea avea cum să țină cont de vârstă, de cetățenia străină și de faptul că, fiind tânăr, a fost mai puțin atent, pentru că legea e extrem de strictă, deci putea aplica doar această pedeapsă. Acum, când discutăm de un act de clemență, va conta și situația lui personală de acasă, faptul că e un băiat care a fost crescut de bunică. Vor cântări inclusiv demersurile organizațiilor și a actorilor politici”, a afirmat avocatul pentru B1 TV.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că, marți, s-a judecat recursul în cazul cetăţeanului român condamnat la pedeapsa capitală în Malaezia, pentru trafic de droguri. Curtea Federală de Justiţie a acestei țări, care a judecat recursul, a confirmat pedeapsa capitală printr-o decizie definitivă, fiind epuizate astfel toate căile interne de atac în acest caz.


Publicat Marţi, 26 ianuarie 2016
11164
 | 0
 | 5
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Ius soli
+2
Motivele pentru care avocatul trage sperante sunt asa si asa cam toate, dar cel ca tanarul nu ar fi "prea atent" e ridicol. Ca si cel despre cresterea de catre bunica. De parca aceia care sunt crescuti de persoane diferite de parintii naturali ar avea vreo scutire de responsabilitate. Acestea fiind spuse, sa ii dorim concetateanului nostru sa scape nevatamat. Iar despre atentie, sa speram ca odata intors (viu) din Malaezia, sa fie mai atent si pentru astfel de negustorie sa se indrepte spre tari in care orice ai face nu prea ti se intampla mai nimic. Europa docet!
Publicat Marţi, 26 ianuarie 2016
+Răspunde
nicu cohen
+3
Ce fata de redus mintal are ! Mai si ride de parca ar fi vre-un erou .
Publicat Marţi, 26 ianuarie 2016
+Răspunde
mișu
+1
să nu fiu ințeles greșit ; am 71 de ani și nu pot să tai o găină...dar când intri intr-o casă trebuie să respecti regulile casei ...
Publicat Marţi, 26 ianuarie 2016
+Răspunde
Z
+3
Cristi,baaai Cristiiii!Unde e ba Cristi?
Publicat Marţi, 26 ianuarie 2016
+Răspunde
papa doc
+3
Rade cand e prins ! Face pe prostu'. Bine jucat. Sau are coeficient mic ? Tot bine. Prea naiv pentru a fi spanzurat...
Publicat Marţi, 26 ianuarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Dictatorul a fost eliberat
Publicat acum 8 ore şi 52 minute
Un muzeu mic pentru o literatură grozav de mare
Publicat acum 9 ore şi 20 minute
A găsit și Grindeanu doi elefanți
Publicat acum 8 ore şi 6 minute
Gestul superb din partea lui Novak Djokovic
Publicat acum 22 ore şi 55 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Fotografiile bunicilor
9 articole/ Actualizat Sâmbătă, 18 martie 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 22 ianuarie 2017
alarm off
România din Piaţa Chibrit
67 articole/ Actualizat Miercuri, 22 martie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
104 articole/ Actualizat Joi, 23 martie 2017
Dumitru Constantin

Se va consemna o premieră în istoria Alianţei Nord-Atlantice odată cu şedinţa miniştrilor de Externe ai statelor membre, programată pe 6-7 aprilie, la Bruxelles.

Dumitru ConstantinPublicat acum 2 ore şi 13 minute