Ce spune Cioloș după vizita în Germania

Premierul Dacian Cioloș a declarat luni, la finalul vizitei sale în Germania, că a discutat, printre altele, cu reprezentanți ai companiei BMW despre perspectiva ca această firmă să fie „mai prezentă în România” în viitorul apropiat, transmite corespondentul Agerpres.

Cioloș s-a întâlnit cu reprezentanți ai mediului de afaceri, dar și cu oameni politici de rang înalt din landul Bavaria.

Premierul a spus că a vorbit cu reprezentanți ai marilor companii germane despre „oportunități legate de sectoarele cercetare, dezvoltare și IT”.

”Am convenit ca în următoarele săptămâni să organizăm în România vizita unui grup de specialiști în IT de la sediul BMW (…) să vedem opțiunile în viitor”, a precizat acesta.

Premierul a afirmat că această companie germană a dat dovadă de interes în ceea ce privește eventualele investiții în țara noastră.

„Cred că există un interes din partea BMW de a se uita mult mai atent la potențialul pe care îl are România”, a declarat Dacian Cioloș.

Premierul a arătat că a dorit să transmită că „România este un mediu propice pentru investiții în general”.

El a vorbit despre apropierea dintre țara noastră și landul Bavaria și referindu-se la faptul că în această regiune trăiesc peste 100.000 de etnici germani de origine română.

De asemenea, șeful Guvernului a spus că în curând companii mari sau medii vor anunța că vor investi în România. „O să anunțe ele însele interesul de a investi atât în industria civilă, cât și în industria militară”, a adăugat premierul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.