Ce spune Costin Borc despre posibilitatea de a fi premier

Vicepremierul Costin Borc, ministru al Economiei în Guvernul Cioloș, a declarat că nu își dorește funcția de premier, dar a precizat că „nu știe ce ar face” dacă președintele i-ar propune această funcție.

„N-am venit mânat în această luptă nici de dorința de galoane, de a-mi îmbunătăți CV-ul. Când îți propune preşedintele sa fii premier, nu știu ce aş face. Gândul meu azi, și spun cu toată onestitatea, e că nu îmi doresc funcția de premier. Onoarea de a ți se oferi funcția de premier e extraordinară. Nu știu ce aș face atunci. N-am reflectat, cum de altfel când eram în uzina din Medgidia și premierul m-a sunat, nu-mi trecea prin gând că aș accepta poziția de vicepremier. La Palatul Victoria am intrat cu jumătate de inimă”, a spus Costin Borc, într-o emisiune a Digi 24 care urmează să fie difuzată duminică.

Totodată, Costin Borc a apreciat că varianta unui guvern de uniune naţională ar aduce beneficii pentru ţara noastră, mai ales în negocierile care vor urma la nivelul Uniunii Europene, după Brexit și consideră că Dacian Cioloș ar trebui să rămână premier și după alegerile din toamnă.

”Dacian Cioloş, dacă va fi prim ministru în decembrie sau după alegeri, va fi prim ministru al unui guvern politic. Că acel guvern politic va fi un guvern monocolor, că va fi un guvern de alianţă sau va fi un guvern de uniune naţională, logica alegerilor o va demonstra”, a declarat vicepremierul.

Întrebat dacă ar fi bine ca Dacian Cioloş să rămână în funcţie şi după alegerile parlamentare, Costin Borc a răspuns: ”Da, eu personal cred!”.

”Nu m-aş feri de ideea unui guvern de uniune naţională. Ar putea să dea stabilitate unor planuri şi ar putea să dea o putere poziţiei României la negocierile despre Uniune, care vor urma”, a spus acesta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.