Ce spune Crin Antonescu despre decizia tribunalului referitoare la Klaus Iohannis

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat că succesorul său a fost ales în funcţie în mod democratic, ceea ce reprezintă o realitate politică incontestabilă.

Eu am demisionat de la conducerea PNL, s-a organizat un congres, în conformitate cu toate legile. Lui Klaus Iohannis i s-a acordat derogare, am prezidat eu însumi congresul. A fost ales președinte al PNL, suntem doar în terenul unor chestiuni formale, juridice”, a declarat Crin Antonescu la Digi24.

Anontescu este de părere că acest episod va fi speculat de contracandidații la prezidențiale, fără ca acest lucru să ducă la vreo consecinţă pentru Klaus Iohannis.

„Contracandidații cu asta se ocupă, sigur că vor specula. În ceea ce privește candidatura la președinție nu există nicio consecință. Președinte sau nu al partidului, Klaus Iohannis poate candida”, a mai spus Crin Antonescu.

Marţi dimineaţă, Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea de înregistrare a modificărilor aduse statutului PNL, cele mai importante fiind aderarea PNL la PPE, respectiv derogarea primită de Iohannis de la comisia de partid pentru a putea candida la şefia PNL.
Potrivit vechiului statut, Iohannis ar fi avut nevoie de o vechime în partid de minim 2 ani pentru a ajuge preşedinte.
Decizia tribunalului vine după o sesizare făcută de Dănuţ Bădău, primarul PNL din Pucioasa (Dâmboviţa)
PNL va ataca la Curtea de Apel decizia Tribunalului Bucureşti. Dacă aceasta va rămâne însă definitivă, Iohannis nu va putea ocupa funcţia de preşedinte şi toate deciziile luate de acesta în calitate de preşedinte al PNL vor fi declarate nule.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.