Ce spune Iohannis despre titlul de cetățean de onoare neridicat de Băsescu (VIDEO)

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat despre titlul de ”cetăţean de onoare al Sibiului”, acordat de Consiliul Local în 2007 lui Traian Băsescu şi pe care acesta nu l-a luat, că ”dacă acesta şi-ar fi dorit acest titlu, ar fi venit să şi-l ridice”.

Iohannis a fost întrebat în cadrul unui interviu acordat ”Turnul Sfatului TV” din Sibiu despre faptul că în 2007 Consiliul local din Sibiu a decis prin hotărâre acordarea titlului de cetăţean de onoare preşedintelui de la acea vreme, Traian Băsescu dar acesta nu a ridicat acest titlu. ”Ar fi fost oportun atunci, când Consiliul Local a decis acest lucru. Între timp, cred că a trecut foarte mult timp. Dacă şi-ar fi dorit acest titlu, bănuiesc că ar fi venit să şi-l ridice”, a răspuns Iohannis.

În anul 2007, când municipiul Sibiu a fost Capitală Culturală Europeană, mai multe personalităţi au primit titlul de cetăţean de onoare al orașului. Printre ele s-a aflat şi Traian Băsescu, însă acesta nu şi-a ridicat distincţia.

În 2013, primarul Klaus Iohannis declara, referitor la acest titlu de cetăţean de onoare acordat de municipalitate preşedintelui Traian Băsescu, dar care nu a fost niciodată ridicat, că „nu este o temă de actualitate” deoarece „după cinci ani, urgenţa dispare”.

Întrebat atunci dacă titlul acordat de Consiliul Local Sibiu în anul 2007 mai există, Iohannis a răspuns afirmativ, dar a adăugat că „nu mai este niciun fel de urgenţă”. „Categoric titlul există şi poate fi înmânat, dar nu mai este niciun fel de urgenţă, după cinci ani urgenţa dispare. (…) Preşedintele are o agendă extrem de încărcată şi noi încercăm să ne pliem pe această agendă. Dacă durează şase ani până ajunge preşedintele la Sibiu, atât durează. Nu este nicio problemă”, mai spunea Iohannis ironic în 2013.

Interviul integral acordat de Iohannis pentru Turnul Sfatului TV va fi difuzat marți.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.