Ce spune Marie Jeanne Ion despre înregistrarea cu românul răpit

Marie Jeanne Ion, unul dintre jurnaliștii răpiți în Irak în 2005, a declarat, duminică, la România TV, că înregistrarea apărută cu românul răpit în Burkina Faso „ar trebui să fie o veste bună”, întrucât nu se mai ştia nimic despre el de luni bune, iar acum ştim că este în viaţă.

„Este un moment dificil, dar pentru toată lumea înregistrarea ar trebui să fie o veste bună, nu se ştia nimic şi acum aflăm că e în viaţă. MAE a confirmat că este vorba despre Iulian Gherguţ şi pare a fi în stare bună. Vestea în fond e una pozitivă, faptul că a apărut înregistrarea înseamnă că răpitorii au dat o probă de viaţă, există dialog şi negocieri şi nu putem decât să sperăm că se vor termina pozitiv”, a declarat jurnalista pentru postul citat.

„Într-un moment ca ăsta nu poţi să speri decât că mesajul va ajunge la ai tăi, ei vor reacţiona. Asta este reacţia pe care o ai când eşti pus să faci o astfel de înregistrare”, a mai spus Marie Jeanne Ion.

Iulian Gherguț, românul răpit în luna aprilie în Burkina Faso, apare într-o înregistrare video care ar fi fost făcută pe 18 august. Înregistrarea a fost dată publicității sâmbătă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.