Ce spune Mazăre despre tandemul Dragnea-Ghiță la șefia PSD

Primarul Constanței Radu Mazăre, a declarat joi întrebat despre tandemul Liviu Dragnea – Sebastian Ghiță că ”în principiu, este în regulă”, dar că nu i se pare oportună acum discuţia.

Mazăre a fost totodată chestionat dacă şi-ar dori și el şefia partidului.
„Dacă mă tenta, mă tenta funcţia de preşedinte al statului şi aş fi candidat. (…) Nu mi se pare oportun să discutăm acum despre tandemul Ghiţă-Dragnea, nu m-a interesat, nici nu mă preocupă, dar în principiu e în regulă”, a spus primarul, care este și lider al PSD Constanța.

Mazăre s-a referit și la ceilalți doi colegi ai săi aflați în centrul scandalului din PSD, respectiv Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova, care sunt urmăriţi penal pentru trafic de influenţă.

„În ceea ce priveşte chestiunea că doi parlamentari discută despre abrogarea unui articol de lege, am tot întors pe toate părţile stenogramele şi n-am văzut nimic imputabil acolo. Discutau că dacă cineva, un parlamentar, face o intervenţie pentru un primar ca să primească bani pentru drum este considerat trafic de influenţă. Păi asta fac toţi. Asta e treaba parlamentarilor şi a senatorilor, să sprijine primarii în relaţia cu Guvernul, să aducă mai mulţi bani la ei în comunitate. Ăsta nu e trafic de influenţă”, le-a luat apărarea joi Mazăre lui Șova și Hrebenciuc.

În ce privește dosarul de corupţie privind retrocedările ilegale de terenuri în care sunt cercetaţi Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, primarul Radu Mazăre a spus că i se pare ciudat faptul că judecătorii anchetaţi de DNA nu au fost arestaţi.

„Nu pot să comentez despre actele privitoare la retrocedare. Acolo doar am observat că judecătorii terfeliţi nu au fost arestaţi, cum se întâmplă de obicei, şi am observat că au fost puşi sub control judiciar, ceea ce este un semn de întrebare”, a adăugat Radu Mazăre.

Primarul Constanței a făcut aceste declarații la intrarea în sediul instanței unde se judecă contestaţia sa împotriva măsurii preventive de cercetare a edilului sub control judiciar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.