Ce spune Radu Banciu despre cazul patronului Hexi Pharma

Realizatorul Radu Banciu a vorbit în ediția de luni a emisiunii sale de la B1 TV despre controversele și reacțiile ce au apărut după moartea lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, apreciind că „la noi totul este o fanfaronadă”.

”Dacă a decedat sau nu, care sunt condițiile, dacă a fost sinucidere sau acccident, foarte multe nu am aflat pentru că nu există comunicate oficiale. Nu știu dacă e neapărat rea-voință sau proastă pregătire. Cred că pur și simplu nu suntem pregătiți ca stat, ca națiune să punem niște lucruri la punct. Noi nu avem obișnuința asta, să procedăm ca la carte, la noi totul este o fanfaronadă. Și dacă vezi reacțiile oamenilor politici în frunte cu Victor Ponta, iertați-mă, ele sunt de extremă-dreaptă. Ce calitate mai pot avea acești așa-ziși politicieni dacă ei pot avea asemenea poziții când nu există nimic oficial? Nu avem nicio punere la punct, date ferme, clare. Imaginile camerelor sunt caraghioase halucinante, nu rezolvă absolut nimic. Telefonul ar fi fost o sursă și poate va fi. Nu văd de ce serviciile nu ar putea lua telefonul care e intact, presupusul telefon, și să scoată conversațiile care au avut loc în acea zi. Asta ar putea elucida dacă fost el la volan sau nu, pentru că acum plutesc în aer toate scenariile și e normal așa. S-a întâmplat cu o zi înainte să suporte cea mai importantă audiere de până acum. Procesul urma să basculeze într-o nouă etapă, poate că nu ar mai fi ieșit pentru o lungă vreme de după gratii. Deci era un moment critic. Sigur că e posibilitatea să fi fost un accident, nu degeaba e interzis vorbitul la telefon în timpul șofatului. De așa ceva nu scapă nimeni. Asta e răzbunarea noastră, a tuturor, nu vizavi de acest dosar, ci față de toate care au fost și care vor urma. Pentru că a sta liniștit în banca ta și a respecta niște reguli în viață e uneori mai important decât să te dai mai deștept decât ești”, a afirmat Radu Banciu.

Baciu a comentat și ce l-ar fi așteptat pe Condrea dacă ar mai fi trăit.

„Deși ancheta nici nu a început propriu-zis, putem spune că acest om a plătit suficient la 41 de ani sau cât Dumnezeu o fi avut – că nici asta nu știm, parcă am trăi în Africa. Să mori în asemenea condiții la astfel de vârstă, după ce-ți amenințai nevasta cu ranga și te considerai un fel de șef de trib, este o pedeapsă suficientă. Adică un sanatoriu, o plimbare prin pușcăriile de lux ale României, un buletin de Poarta Albă, ce l-ar fi așteptat? O viață aproape de lux. La un moment dat, ar fi ieșit din pușcărie, s-ar fi uitat tot în doi-trei ani și stătea pe un morman de bani, cu femeile pe care și le-ar fi dorit. Așa ar fi urmat să fie viața lui. Totuși, s-a terminat într-o clipă. Sigur că, date fiind condițiile și contextul, e legitimă întrebarea oamenilor și dorința lor de a vedea ceva senzațional”, a spus jurnalistul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.