Ce spune un pompier despre concertul întrerupt

Cătălin Buţurcă, plutonier major la Detaşamentul de intervenţii rapide Piatra Neamţ, a declarat pentru Digi24 că i-a avertizat pe organizatorii concertului Carla’s Dreams de la Piatra Neamţ că mall-ul din Piatra Neamț este prea aglomerat și a încercat să oprească începerea evenimentului, dar organizatorii au insistat.

„Înainte de a începe concertul, aglomerarea a fost evidentă și am anunţat asta în dispecerat încercând să oprim organizarea, am încercat să vorbim cu organizatorii, împreună cu ambulanţa şi jandarmii, şi s-a ajuns la concluzia să anunţăm prin intermediul celor de pe scenă, la microfon, copiii să fie protejați şi să fie un culoar pentru evacuare, dacă va fi nevoie. Organizatorii au insistat, noi le-am spus că ar fi bine să nu înceapă. I-am atenţionat de aglomerarea de persoane, care era evidentă”, a declarat Buțurcă la Digi24.

„A început concertul, între timp am anunţat Inspecţia de prevenire să vină la concert – ei iau decizia de oprire – între timp au fost cazuri de leşin, m-am dus pe scenă, am rugat solistul să oprească concertul, să anunţe la microfon să se facă o cale pentru evacuare ca să permită echipajelor să dea primul ajutor”, a relatat pompierul. „După 20 de minute de concert am luat decizia să opresc manifestarea înainte de a veni Inspecţia, pentru că urgenţele medicale erau din ce în ce mai dese – cazuri de leșin, atacuri de panică. A trebuit să iau decizia, să intervin, înainte să vină Inspecția. Am rugat solistul să oprească. La 10 secunde a făcut anunţul”, a povestit Cătălin Buțurcă.

„Cu ajutorul poliţiei şi al jandarmilor s-au făcut căi de evacuare, s-a asistat şi la coborârea căilor rulante pentru a preveni accidente – lumea se împingea – s-a făcut evacuarea corectă, fără nicio problemă. S-a acordat ajutor de fiecare data când a fost necesar”, a mai spus pompierul. „Din punct de vedere al incendiului, nu putea să fie un dezastru, problema a fost aglomerarea de persoane”, a adăugat Cătălin Buțurucă.

„Eu am făcut tot ce trebuia, poate nu era atribuția mea să opresc concertul. Dar moral și la situație, am luat decizia de a întrerupe concertul eu”, a subliniat Cătălin Buțurucă. Întrebat cine se face vinovat pentru evenimentele de aseară, el a precizat că va fi probabil o anchetă pentru a stabili dacă au fost respectate regulile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.