Ce vor ăştia?

Toată nebunia cu remanierea oamenilor PDL din guvern mă lasă rece. Sunt mult prea departe de ce se întâmplă pentru a şti în detaliu mersul lucrurilor sau pentru a mă aventura în speculaţii. Că se luptă aripile acestui partid? Ei şi! Că unii ţin cu Traian Băsescu şi alţii cu tripleta îmbuibaţilor? Ei şi? Or fi aşa de breji încât să ne gândim că ne putem lega vreo speranţă de unii sau de ceilalţi?

Dacă aţi urmărit cu atenţie transmisiile realizate, aţi observat şi dumneavoastră un lucru. Că indiferent din ce tabără erau băieţii aceştia erau extrem de veseli. Videanu râdea tot, de parcă ar fi câştigat la Loto cel puţin o sută de milioane de euro, Berceanu îşi făcea planuri de autostrăzi care să se dea în funcţiune chiar înaintea sfârşitului de scandal, badea Şeitan de parcă era nemuritor şi ar fi pus bazele ideologiei unui partid care nu are decât un singur concept: punga! Chiar şi omul cu aritmetica bugetului părea vesel. Poa’ să se scufunde ţara, el tot se salvează cu spălatul vapoarelor.

Un lucru a scăpat multora. Că bistriţeanul Ioan Oltean vorbea ca Dan Hăulică pe vremea când le îmbârliga să nu se înţeleagă nimic, o păsărească politică din care am înţeles doar un lucru. Că guvernul mai are doar 6% susţinere, faţă de un 5% al Parlamentului? O fi fost vorba de o înregistrare în weceul unei nunţi sau înregistrarea era din parlament şi conţinea două cifre cumplite. Că ţara este condusă de un guvern cu 6% susţinere şi de un parlament chiar mai puţin credibil. Asta mi se pare şocant. Şi cifrele acestea atât de perplexante puse în comparaţie cu tonul liniştit şi optimist afişat de vedete PNL ne trimit cu gândul la un comando politic încă stăpân pe situaţie, încă hotărât să-şi ducă la bun sfârşit planul de ocupare.

Afirmaţia lui Ioan Oltean, un politician fără umor şi fără simţul metaforei, prozaic mai ceva decât operaţiunea banală de răritul porumbului, trebuie luată în consideraţie. România este condusă de o minoritate agresivă, rapace, stăpână încă pe structurile statului, angajând ţara într-o operaţiune necunocută. Nu cunoaştem încă datele acestei operaţiuni. Sigur o ţară condusă de un grup cu un sprijin de 5 şi 6% nu se mai află în perimetrul democraţiei. Este ocupată, este terorizată, este exploatată, este inconştientă? Chiar ar trebui să ne preocupe găsirea unui răspuns serios la aceste întrebări!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.