×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 21 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 30 aprilie 2017, 15:47
EUR (€)
+0.0044 ↗
4.5333 RON
USD ($)
-0.0112 ↘
4.1453 RON
• • •
Ce vrea Prinţul Charles de la România
Simona Popescu
Simona Popescu

Multe lucruri s-au schimbat după '89, dar unul a rămas la fel: naivitatea românilor în faţa manipulărilor serviciilor românești și străine, care zburdă năvalnic în frumoasa noastră Românie. Să recunoaştem că, deşi românul nu este prost, este un pic mai leneş în folosirea propriului organ destinat gândirii. Preferă să înghită toate chifteluţele oferite cu o mare mărinimie de laboratoarele specializate ale dezinformării profesioniste. Poate și Internetul are vina lui.

Să contemplăm împreună minunata imagine creată Prinţului Charles la noi acasă: un admirator, un iubitor de arhitectură populară şi tradiţii româneşti, un ambasador al României. De fapt, una este percepția, alta – realitatea. Alteţa Sa Regală nu promovează România, ci Transilvania, nu satele şi tradiţiile româneşti, ci pe cele săseşti, iar prietenul său este urmaşul unui grof maghiar care şi-a primit înapoi castelul şi o parte din avere. Însă așa, deodată, lucrurile par, în aparenţă, să se fi schimbat teribil în bine. Prințul pare să fi înţeles că ţara noastră există şi în exteriorul arcului carpatic. Profesioniştii serviciilor britanice în colaborare cu ai noștri i-au aranjat vizite prin care să-i convingă şi pe cetăţenii de etnie românească de faptul că i-ar considera egali, în acordarea atenţiei princiare, cu maghiarii şi saşii din Transilvania. A vizitat Muzeul Satului, s-a prins în horă, și-a călcat pe suflet și s-a întâlnit cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi a mai lansat multe alte artificii de imagine. Cum ar fi povestea copilașului îmbrățișat drăgăstos.

De unde această schimbare? Simplu, interesul poartă fesul. Regina Angliei i-a plimbat în caleaşca ei aurită pe nea Nicu şi Lenuţa numai pentru a le putea vinde licenţa unei aeronave depăşite şi costisitoare. Și nu s-a oripilat prea tare, punând interesul național înainte de orice greață. Aşa mamă, aşa fiu. A venit aici să-şi îndeplinească rolul de ambasador al intereselor Regatului Unit. De ce nu avem şi noi aşa conducători? Răspunsul este simplu: nu suntem englezi. Poate ar trebui să facem un import special…

Brexitul a fost sugerat și susținut indirect de Regină. A lăsat ca opţiunea ei să se scurgă în presă, într-un moment crucial. Însă acesta nu se va putea realiza fără daune importante. Britanicii nu au aliaţi în interiorul Uniunii. Dar îşi caută. Orice tratat va trebui să treacă prin Parlamentul European și parlamentele ţărilor Uniunii. Deci şi prin cel românesc. Iar în anul finalizării negocierilor, da, România va deține președinția, prin rotație, a Uniunii Europene. Şi uite cum românii au devenit deodată importanţi în arhitectura politicii externe britanice. Iar noi avem interesul protejării românilor din Regat.

Prezenta vizită şi aparenta schimbare de atitudine faţă de români ar putea avea o mare importanță. Dar aşa să fie oare? Lăsând la o parte poleiala manipulărilor, trebuie să ne punem câteva întrebări: Care va fi poziţia României în negocierile Brexit? Ar trebui să o ştim, sau este secretă, fiind luată de un grup ocult? Vom fi de partea UE, vom susţine axa „Bucureşti – Londra – Washington“ sau, mai rău, vom aplica păguboasa politică a statului cu fundul în două luntri?

În aceste momente cruciale, serviciile dau de lucru politicienilor pentru a nu se putea implica în politica externă. La PSD, Dragnea este contestat violent. ALDE fierbe. În PNL s-a declanşat jihadul, iar la USR parcă au intrat dracii. Partidul lui Băsescu este distrus de condamnarea Elenei Udrea. Numai Iohannis negociază liniștit poziția României. Ce a cerut Charles și ce i-a oferit Klaus? Avem dreptul să știm? Mă tem că din Brexit şi reinventarea UE toţi vor ieşi bine, numai noi cu capul spart. Da, dar Iohannis va răspunde la vot pentru faptele lui. Ei şi, cui îi va mai păsa atunci de asta?

Simona PopescuPublicat Duminică, 02 aprilie 2017
84035
 | 59
 | 34
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
TILICA
+1
CRED CA NU ARE IMPORTANTA CE CRED ROMANII DE RAND ,PENTRU CA EI SI VAD SI AUD ,NUMAI CA EI NU SUNT AUZITI. UITATI-VA MAI INTAI LA TOATE CLASELE POLITICE CARE S-AU PERINDAT LA CONDUCEREA ACESTEI TARISOARE ,SI VE-TI VEDEA INTERESELE TUTUROR. NU DOARE PE NIMENI NICI MACAR IN COT CE SE INTAMPLA ,PRIMEAZA DOAR INTERESELE PROPRII. Sunt siderata . Primul ministru spune ca nu este normal ca un director de scoala sa aibe un salariu mai mare decat un primar....... Domnule, este strigator la cer ... Eu nu fac parte din niciuna dintre categorii , dar mi se pare ..... nici nuy ma pot exprima.... cum poate fi macar semnul de egalitate intre cei doi... Unul cu multi ani de studiu si confirmarea meritelor validate in timp si altul pus aproape cu degetul( tractorist ,croitor, liber profesionist etc), unul cu activitate indiferent de cine vine la putere altul cumparandu-si votul cu bere si mici,,........ DOAMNE IN CE TARA TRAIM!!!!!
Publicat Marţi, 04 aprilie 2017
+Răspunde
KHALIDASSA -
+7
ce vrea ??? vrea s-o jefuie . ca orice străin netrebnic ce năvăleşte aici cu gând ascuns, colonialist .
Publicat Marţi, 04 aprilie 2017
+Răspunde
constantin
+5
Ma bucur ca exista jurnalisti care nu se lasa pacaliti de "bunele intentii ale perfidului Albion". Se stie ca barbatii romani de rand sunt naivi, veseli si cheflii iar romancele sunt frumoase, vrednice si iubarete. Din pacate aceste caeste atribute ar fi bune si frumoase intr-o lume asezata nu intr-una care se schimba de la o zi la alta. Daca politicienii si cei care lucreaza in srviciile de forta nu vor sa priceapa in ce lume traiesc atunci a speram ca Biserica Ortodoxa Romana, Academia Romana si mass-media vor veghea la aceste jocuri oculte care au ca obiect Romania. Desi multi "romani cosmopoliti" nu agreeaza aparitia unui partid national(ist) cred ca Romania are nevoie mai mult ca oricand de un asemenea partid.
Publicat Luni, 03 aprilie 2017
+Răspunde
Valahu
+3
Deseori, atunci cand nu uraste "pe Dragnea" si PSD-ul, dna Popescu este sclipitoare si transanta. Dar, referindu-ma la ultima fraza, ma intreb oare dnul. Iohanis este in relatii bune cu cei din Germania ? Am asa o banuiala ca ar fi doar omul americano-evreilor si nu le are cu BND-ul. Hmmm...
Publicat Luni, 03 aprilie 2017
+Răspunde
ELENA DINICA
-9
CE LE GATURI STUPIDE PUTETI FACE INTRE PRINT SI POLITICA ROMANEASCA! SI CELE MAI FRUMOASE GESTURI , LA NOI , IN ROMANIA, SUNT JUDECATE NEPOTRIVIT...
Publicat Luni, 03 aprilie 2017
+Răspunde
Dumitriu lucian
+6
Ceausescu, pe langa ca a fost plimbat cu caleasca, a devenist si KBO (Cavaler al Ordinului Bath = Baii). Daca tot prezentati trecutul, dati toate datele, pentru ca vad ca prezentul il mistificati "la greu"!
Publicat Luni, 03 aprilie 2017
+Răspunde
Prometeus
+12
Autoarea a inteles in sfarsit ca serviciile fac jocurile in Romania indiferent de cine se afla la putere, intrucat isi pune propriii oameni in fruntea statului.
Publicat Luni, 03 aprilie 2017
+Răspunde
Doina @ Prometeus
+11
Foarte bun articolul. Oare cand ne-om invata minte ca fiecare tara isi vede numai de propriul interes, nimeni nu ne va ajuta, doar de dragul nostru? Numai noi insine ne putem vedea de propriile interese. Toate certurile intre noi, romanii, nu aduc nimic bun, decat ne slabeste ca popor, devenind mai vulnerabili si usor de manipulat in interesele altora.
Publicat Luni, 03 aprilie 2017
+Răspunde
c.g.
+8
Pt.Taranul. Erau destui care '' sa perceapa asemenea realitati si sa le valorifice '', cum spuneti dvs. in comentariul adresat mie, poate ca mai sunt si azi, numai ca presteaza afara pe ... bani buni ! Despre sotul doamnei Carmen, este si el precum predecesorii sai dupa dec.'89 cam marionete ale unora din afara tarii, am tot spus, am tot repetat, prin comentarii ! Ne ducem amarul aici in tara, sa speram ca se inceteaza experimentele pe poporul roman din ultimul sfert de secol de balamuc nou ! O zi linistita !
Publicat Luni, 03 aprilie 2017
+Răspunde
sah mutarea doi
+11
Raspuns....transant...ai nostrii asteapta sa cumpere FREGATE...si englezii sa le vanda...plus bonus etc...de tranzactie..ca o fi bine ca o fi rau....asa gandeste seviciile...ca este mai multe..
Publicat Luni, 03 aprilie 2017
+Răspunde
Fleur
+9
Cum mai stam cu Legea aia pentru miluirea Casei Regale, tot in Parlament este?
Publicat Luni, 03 aprilie 2017
+Răspunde
Recomandate
Iohannis, gest controversat la Bruxelles
Publicat acum 6 ore şi 54 minute
Va pieri industria europeană a cărbunelui?
Publicat acum 22 ore şi 7 minute
Subocupații - șomerii mascați
Publicat acum 7 ore şi 44 minute
Halep, ratare la Stuttgart
Publicat acum 17 ore şi 45 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Subiectele zilei
4 articole/ Actualizat Vineri, 28 aprilie 2017
alarm off
Cronica din Berceni
6 articole/ Actualizat Miercuri, 19 aprilie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
10 articole/ Actualizat acum 3 ore şi 31 minute
alarm off
Fotografiile bunicilor
17 articole/ Actualizat acum 58 minute
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
111 articole/ Actualizat Joi, 27 aprilie 2017
Simona Popescu

Eroicul atac al celor 8800 de oi româneşti asupra unei nave militare ruseşti va rămâne cu siguranţă în istoria României la capitolul mari victorii.

Simona PopescuPublicat acum 20 ore şi 44 minute