Ce zice SRI despre angajarea lui Florian Coldea

Serviciul Român de Informaţii (SRI) precizează, într-un răspuns pentru agenția Mediafax, referitor la angajarea lui Florian Coldea drept conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” a SRI că acesta va avea statut de cadru didactic civil al Academiei.
„Concursul pentru ocuparea postului de conferenţiar a avut loc în luna iunie 2017, a fost un concurs transparent, riguros, în care au fost respectate toate procedurile legale. Consiliul Departamanentului Facultăţii de Intelligence şi Senatul ANIMV au avizat concursul pentru ocuparea postului de conferenţiar universitar susţinut de către domnul Florian Coldea. Domnul gral. Lt. (r) Florian Coldea nu va fi angajat cadru activ al SRI în urma câştigării acestui concurs. După parcurgerea unor proceduri specifice, dl. Florian Coldea va avea statutul de cadru didactic CIVIL al Academiei Naţionale de Informaţii”, se arată în răspunsul SRI.

În ceea ce priveşte salariul lui Florian Coldea în această funcţie, SRI precizează că, după parcurgerea tuturor procedurilor de validare şi ocupare a postului, Florian Coldea va fi remunerat potrivit grilei de salarizare a cadrelor didactice universitare prevăzute de lege.
Referitor la cumulul pensiei cu salariul, Serviciul transmite că „Academia Naţională de Informaţii Mihai Viteazul şi Serviciul Român de Informaţii respectă cu stricteţe prevederile legilor în vigoare cu referire la aceste aspecte”.

Fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a dat concurs pentru un post de conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” (ANIMV) a SRI şi a fost admis, a declarat, miercuri, Remus Pricopie, membru al comisiei de concurs.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.