Cea mai înaltă poziţie ocupată de un român la McCann Worldgroup

Adrian Boțan, șeful creației McCann Erickson de mai mulți ani, a fost numit director executiv de creație la nivel global, pe contul de publicitate al Nestle, anunță CNN.com, citat de Pagina de Media. El va lucra alături de alți trei executivi – James Dawson-Hollis, Bill Wright and John Mescal. În plus, Boțan va continua să colaboreze și cu McCann Erickson București, mai menționează sursa citată.

„Boţan este unul dintre cei mai cunoscuţi directori de creaţie din Europa Centrală şi de Est. A fost Creative Partner la McCann Bucharest şi a fost primul director de creaţie din regiune care a câştigat Marele Premiu pentru Creatie la Cannes. În 2011, McCann Bucharest a câştigat două premii Grand Prix Lions pentru batonul de ciocolata ROM. Campania aceasta a mai câştigat şi un Leu de Titan si unul de Bronz. Boţan a mai ajutat McCann să obţină titlul “Agenţia Anului” in 2013”, scrie CNN.

“Adrian este unul dintre cei mai inteligenţi şi mai inovatori oameni de creaţie”, spune Rob Reilly, preşedintele pentru Creaţie al McCann Worldgroup. “Întreaga lui muncă demonstrează că el are abilitatea de a obţine cele mai creative produse pentru cei mai mari clienţi, acesta fiind motivul pentru care îl aducem în echipa de conducere pentru creaţie la nivel mondial. Abia aştept să vad ce va face Adrian mai departe. Este cel mai frumos compliment pe care îl pot face unui coleg din creaţie”.

McCann Worldgroup este parte a Interpublic Group, și are 23,000 employees în peste 120 de țări. Grupul include agențiile McCann Erickson (publicitate), MRM//McCann (digital marketing), Momentum Worldwide branding), McCann Health, CRAFT, UM (media), Weber Shandwick (PR), FutureBrand (consultanță/design), ChaseDesign (shopper marketing) și PMK-BNC.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.