Cea mai mare exploatare de cupru din România, dată unei firme canadiene

Societatea Cupru Min SA Abrud, cea mai mare exploatare de cupru din România şi una dintre cele mai mari din Europa, a fost scoasă la licitaţie luni, de Ministerul Economiei, iar licitaţia a fost câştigată de o firmă necunoscută din Canada, Roman Copper Corp., în schimbul a peste 200 de milioane de euro.

Cumpărătorul companiei Cupru Min provine din aceeaşi ţară, Canada, cu investitorul de la Roşia Montană, Gabriel Resources.

Ministerul Economiei a anunţat vineri că până la data limită s-au înscris la licitaţie patru firme – Roman Cooper Corp. Canada, Oz Minerals Limited Australia, Dundee Holding Olanda şi Ellatzite Med Ad din Bulgaria, ultima fiind însă descalificată.

Mai multe persoane au protestat luni față de această privatizare, iar ministrul Economiei, Lucian Bode, a fost întrebat de un protestatar câtă şpagă a luat pentru a privatiza Cupru Min.

„Domnule ministru, câtă şpagă aţi luat?”.

Ministrul l-a invitat pe protestatar la discuţii şi s-a declarat foarte deranjat de o astfel de întrebare.

„Cum vă permiteţi să mă întrebaţi aşa ceva? Sunt un om cinstit, uitaţi-vă în ochii mei. Cum vă numiţi? Mă deranjează acest mod de abordare. Aşa vreţi să discutăm? Vă invit la discuţii”, a răspuns Bode, după care a urcat spre biroul său, potrivit Mediafax.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.