Cea mai scăzută temperatură din țară

Cea mai scăzută temperatură din țară, în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-a înregistrat la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a arătat minus 26 de grade Celsius.

Potrivit meteorologului de serviciul de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu, Ilie Mojic, citat de Agerpres, în această zonă depresionară stagnează o masă de aer rece, iar pe fondul unui cer senin, temperatura a scăzut până la minus 26 de grade Celsius.

La Joseni, s-au consemnat minus 22 de grade Celsius, la Toplița, – minus 18 grade.

Minima absolută a nopții de 11 spre 12 februarie s-a înregistrat în anul 1976, când la Miercurea Ciuc s-au măsurat minus 33 de grade Celsius, în vreme ce minima absolută a lunii februarie s-a consemnat tot la Miercurea Ciuc, în anul 1987, când mercurul termometrelor a arătat minus 35 de grade Celsius.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.