Cecilia Ștefănescu, muzeograf de o zi la MNLR

Seria Scriitori contemporani la muzeu continuă sâmbătă, 19 august, de la ora 13.00, cu scriitoarea Cecilia Ștefănescu. Timp de patru ore, scriitoarea devine gazda expoziției de bază vernisate în aceasta primăvară în sediul MNLR din Strada Nicolae Crețulescu 8.

Cecilia Ştefănescu a absolvit Facultatea de Litere, Universitatea București, și Masterul de Teorie literară și literatură comparată al aceleiași facultăți. A debutat în 2002 cu romanul Legături bolnăvicioase (reeditat la Polirom în 2005, 2006 şi 2010), tradus în franceză (Phébus, 2006), poloneză (Green Gallery, 2009) şi italiană (Nikita Editore, 2011) şi ecranizat (2006), în regia lui Tudor Giurgiu, pe un scenariu semnat de autoare. Filmul Legături bolnăvicioase a fost selecționat în cadrul Festivalului internațional de film de la Berlin. A publicat al doilea roman, Intrarea Soarelui, în 2008, la editura Polirom. Cartea a fost tradusă în engleză în 2013, la Istros Books. A făcut parte din cei 12 scriitori români participanţi selecţionaţi în programul Les Belles Etrangères, organizat de Centre National du Livre la Paris, în 2005, şi a ţinut lecturi publice la Târgul de Carte de la Londra, la Târgul de Carte de la Leipzig, în Franţa, Elveţia, Polonia, Italia, Belgia, Irlanda şi Spania.

În 2016, Cecilia Ștefănescu a scris și a regizat scurt-metrajul Ferdinand 13, selecționat în Festivalul internațional de film de la Zagreb, unde a primit mențiune specială.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.