Cei cinci miniștri vizați de remaniere

Cinci miniștri sunt vizați de „mini remanierea” anunțată de Mihai Tudose, după ce premierul s-a enervat din cauza unui sondaj de opinie care arăta că PSD ar sta în continuare bine în preferinţele populației, însă Guvernul ar fi scăzut foarte mult.

Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Viorel Ilie, miniștri acuzați de DNA, se află pe lista neagră a lui Tudose.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, și Ilan Laufer, ministrul pentru IMM-uri (sau Liviu Pop, ministrul Educației) ar fi ceilalți doi, au declarat surse politice.

”Știți foarte bine: doamna de la Fonduri Europene (Rovana Plumb – nr.) doamna de la Investiții Publice (Sevil Shhaideh – nr.) apoi mai e și relația cu Parlamentul (Viorel Ilie – nr.). Și mai am doi colegi pe care îi voi ruga să părăsească Guvernul”, a declarat Tudose luni noapte într-o intervenție la Realitatea TV întrebat despre remaniere.

Chestionat dacă va rămâne în funcție dacă PSD nu îi va accepta cele cinci remanieri, Tudose a spus: ”Nu pot să merg cu ceva despre care se spune că nu merge. Nu pot să merg cu ceva despe care eu cred că nu merge. Eu un partid care a avut un program electoral care m-a învestit și pe mine. Înțeleg că este un program politic”.

Surse politice au precizat că ”lui Ilan Laufer i se reproșează inactivitatea guvernamentală”.

Pe de altă parte, premierul și-a exprimat în mai multe rânduri nemulțumirea față de activitatea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, iar ministrul Educației Liviu Pop a devenit celebru pentru gafele sale în exprimare.

Tudose a declarat anterior, luni, la Antena 3, că dorește ”o mini remaniere” care va viza mai mulți miniștri, invocând în cazul a trei dintre ei ”probleme de percepție la nivelul opiniei publice și, în unele situații, la nivelul Comisiei Europene”.

Întrebat dacă există o tensiune între el și președintele PSD, Tudose a răspuns: „N-aș putea spune că suntem într-un moment fericit al relației”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.