Cel mai bogat senator de Timiş, cea mai săracă prezenţă în parlament

Ben-Oni Ardelean, cel mai bogat parlamentar de Timiş, nu a luat niciodată cuvântul de la tribuna parlamentului în primele şase luni de mandat, în schimb este abonat la excursii externe şi se laudă cu activtatea sa pe Facebook şi e-mail.

Conform datelor publicate pe site-ul Senatului, liberalul Ben-Oni Ardelean nu a avut, în prima sesiune parlamentară, nici o declaraţie politică, nici o întrebare sau interpelare pentru vreun ministru, ca să susţină proiectele Timişoarei şi judeţului Timiş. Ardelean a făcut cunoştinţă cu microfonul de la pupitrul senatului doar atunci când a depus jurământul de învestitură.

Dacă n-a făcut nimic cu vorba, senatorul liberal toacă în schimb banii contribuabilului pe excursii externe, unde este ca şi abonat. În prima legislatură ca parlamentar de Timiş, el s-a plimbat prin Coreea, Turcia, Macedonia, Germania şi evident SUA. ”Sunt onorat să pot sluji ţara în calitate de Secretar al Comisiei de Politică Externă a Senatului şi mult din activitatea desfăşurată este legată de tot ceea ce ţine de sfera internaţională. Am considerat util să fac uz de relaţiile mele de peste graniţă, pentru a promova interesele României”, spunea senatorul Ardelean, care este şi pastor şi cadru didactic la Institutul Teologic Baptist Bucureşti.

Extrem de activ în campania electorală, candidatul liberal vorbea încă de atunci despre o seamă de politici fiscale prin care ”România să devină un El Dorado financiar”, astfel încât să fie stimulată într-o măsură foarte mare atragerea investitorilor. Lucrurile stau însă taman invers, căci investitorii se cam retrag, nu sunt ”pe vine”. Ardelean mai spunea că înăsprirea controalelor fiscale sunt ”măsuri contraproductive şi ineficiente”. Atunci când susţinea aceste lucruri în faţa alegătorilor din Colegiul 1 Senat, Circumscripţia electorală 37, jud. Timiş, nu se gândea la modul de dobândire a propriei averi, situată mult peste a celorlalţi parlamentari din acelaşi judeţ.

Ben-Oni Ardelean deţine zeci de terenuri intravilane în Timişoara şi localitatea Ghiroda, cumpărate în perioada de ”pastorat” 2004-2006. Senatorul mai are patru case de locuit, în Timişoara şi Ghiroda, dintre care cea mai mică are 233 mp, iar cea mai mare, 388 mp. La acestea se adaugă un autoturism Audi A6 şi un VW Golf 5, dar şi 150.000 de lei rezultaţi din vânzarea unei alte proprietăţi.

Întrebat de jurnalişti cum explică faptul că nu s-a implicat în susţinerea proiectelor Timişoarei de la tribuna parlamentului, Ben-Oni Ardelean a răspuns că el a discutat direct cu miniştrii şi factorii responsabili aceste lucruri. Apoi a mai spus că bilanţul său cuprinde participarea la 12 conferinţe de presă şi că are activitate intensă pe Facebook şi e-mail. Pastorul-senator pare însă să aibă şi un succes în activitatea parlamentară, printre excursii externe şi conferinţe de presă. De curând, senatorul PPDD de Timiş Ioan Iovescu a renunţat la religia ortodoxă şi s-a botezat baptist.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.